Annonce
Sydfyn

Udvalgsformand glad for byggeprojekt: Investorer udefra har fået øjnene op for Svendborg

Teknik- og Erhvervsudvalgsformand Flemming Madsen (S) glæder sig over, at også investorer uden sydfynsk blod i årerne har fået øjnene op for Svendborg. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Teknik- og Erhvervsudvalgsformand Flemming Madsen (S) glæder sig over, at Aarhus-firma vil bygge i Rantzausminde. Svendborg er blevet interessant for investorer, og sådan har det ikke altid været, konstaterer han.
Annonce

Svendborg: Pragtfuldt.

Det er det ord, Flemming Madsen (S), der formand for Svendborg Kommunes Teknik- og Erhvervsudvalg, sætter på nyheden om, at Aarhus-baserede Koncenton har købt en små 65.000 kvadratmeter stor grund i Rantzausminde og har tænkt sig at bygge boliger på den.

- Det her er historien om, at udenbys investorer, som aldrig har villet kigge mod Svendborg, alle gør det nu. Vi er blevet interessante, og det er pragtfuldt, at udenbys penge nu flyder mod Svendborg, siger han.

Flemming Madsen peger på et par årsager til, at det er blevet sådan.

- Da Tankefuld blev født, var visionen, at kvarteret skulle ligge for enden af motorvejen og tiltrække dem, der arbejdede syd for Odense, siger han og bemærker, at der nu for alvor sker noget - ikke mindst på grund af universitetet, Tietgenbyen og det nye OUH.

- Så det er en 10-15 år gammel vision, der nu er ved at slå igennem, siger Flemming Madsen.

Udvalgsformanden er dog godt klar over, at æren ikke alene skal tilskrives visionære politikere.

- Det handler også om, at der ikke længere er penge for investorerne at tjene i de store byer. De kommer ikke her for vores blå øjnes skyld, men det er ligegyldigt. Det er herligt under alle omstændigheder, siger han.

Annonce

Trafikale udfordringer

Og så erkender Flemming Madsen, at nyheden godt kan give nogle udfordringer af trafikal art, eftersom Rantzausmindevej ikke just er en boulevard - men i en trafiktælling fra 2018 ikke desto mindre blev befærdet af små 4000 biler i døgnet.

- Den er allerede hårdt belastet, og derfor har man i mange år tegnet på en forlængelse af Dyrekredsen helt til Faaborgvej. Og det er klart, at hvis der kommer en masse nye boliger, så skal der laves en fundering på, om det nu er så trængende med den forlængelse, at vi er nødt til at gå i gang, siger Flemming Madsen og tilføjer, at det ikke er noget, man bare lige gør.

- Det er et dyrt projekt, som koster mindst 100 millioner kroner. Og det er Svendborg Kommune, der skal betale det hele, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe skunksag for retten: Udlejer købte varer for 900 kroner til mand, han hverken kendte eller forstod

Annonce