Annonce
Sydfyn

Udvalgsformand glad for byggeprojekt: Investorer udefra har fået øjnene op for Svendborg

Teknik- og Erhvervsudvalgsformand Flemming Madsen (S) glæder sig over, at også investorer uden sydfynsk blod i årerne har fået øjnene op for Svendborg. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Teknik- og Erhvervsudvalgsformand Flemming Madsen (S) glæder sig over, at Aarhus-firma vil bygge i Rantzausminde. Svendborg er blevet interessant for investorer, og sådan har det ikke altid været, konstaterer han.

Svendborg: Pragtfuldt.

Det er det ord, Flemming Madsen (S), der formand for Svendborg Kommunes Teknik- og Erhvervsudvalg, sætter på nyheden om, at Aarhus-baserede Koncenton har købt en små 65.000 kvadratmeter stor grund i Rantzausminde og har tænkt sig at bygge boliger på den.

- Det her er historien om, at udenbys investorer, som aldrig har villet kigge mod Svendborg, alle gør det nu. Vi er blevet interessante, og det er pragtfuldt, at udenbys penge nu flyder mod Svendborg, siger han.

Flemming Madsen peger på et par årsager til, at det er blevet sådan.

- Da Tankefuld blev født, var visionen, at kvarteret skulle ligge for enden af motorvejen og tiltrække dem, der arbejdede syd for Odense, siger han og bemærker, at der nu for alvor sker noget - ikke mindst på grund af universitetet, Tietgenbyen og det nye OUH.

- Så det er en 10-15 år gammel vision, der nu er ved at slå igennem, siger Flemming Madsen.

Udvalgsformanden er dog godt klar over, at æren ikke alene skal tilskrives visionære politikere.

- Det handler også om, at der ikke længere er penge for investorerne at tjene i de store byer. De kommer ikke her for vores blå øjnes skyld, men det er ligegyldigt. Det er herligt under alle omstændigheder, siger han.

Annonce

Trafikale udfordringer

Og så erkender Flemming Madsen, at nyheden godt kan give nogle udfordringer af trafikal art, eftersom Rantzausmindevej ikke just er en boulevard - men i en trafiktælling fra 2018 ikke desto mindre blev befærdet af små 4000 biler i døgnet.

- Den er allerede hårdt belastet, og derfor har man i mange år tegnet på en forlængelse af Dyrekredsen helt til Faaborgvej. Og det er klart, at hvis der kommer en masse nye boliger, så skal der laves en fundering på, om det nu er så trængende med den forlængelse, at vi er nødt til at gå i gang, siger Flemming Madsen og tilføjer, at det ikke er noget, man bare lige gør.

- Det er et dyrt projekt, som koster mindst 100 millioner kroner. Og det er Svendborg Kommune, der skal betale det hele, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce