Annonce
Kerteminde

Udvalgsformand forsøger at mægle i striden om Måle Bagerbod: - Jeg er rimelig påpasselig med, hvad jeg skal sige i den her sag

Jesper Hempler (SF) er formand for miljø- og teknikudvalget i Kerteminde Kommune. Foto: Helle Kryger
Formand for miljø og teknikudvalget, Jesper Hempler, har forsøgt at finde en løsning i striden mellem bagerboden og borgerne i Måle.

Kan du forstå, at naboerne er generet af bargerbodens succes?

- Der er ingen tvivl om, at hvis man er i en lille by, og forholdene pludselig bliver forandret, med mere trafik og mere uro, så kan det have en betydning. I Måle prøver jeg at forstå og lytte, til alle de synspunkter der brydes


Annonce

Dialog er vejen frem, så derfor er det ikke meget, du får ud af mig.

Jesper Hempler


Du har været med ved en del møder mellem naboerne og bagerboden, er det muligt at finde et kompromis mellem parterne?

- Det er jo i hvert fald, det jeg håber. Dialog er vejen frem, så derfor er det ikke meget, du får ud af mig, for jeg tror ikke, dialogen skal føres i pressen, selvom I jo er en anstændig avis. Så i første omgang har jeg ikke så mange yderligere kommentarer.

- Jeg forsøger at forene synspunkterne lidt og se, om det ikke kan lykkes at lave nogle fornuftige løsninger.

Naboerne har oplistet en hel række af krav, de mener, bagerboden ikke har overholdt, i forhold til de tilladelser de har fået. Blandt andet er der ikke installeret et handicaptoilet. Vil kommune gå ind og undersøge, om de krav, der er stillet til bagerboden, rent faktisk også bliver overholdt?

- Lige nu tænker jeg, det er vigtigt at kigge fremad. Men Kerteminde Kommune har selvfølgelig en forpligtigelse til, at hvis vi giver nogle tilladelser til noget, så skal vi sikre, at vi giver dem på et korrekt grundlag. Hvis vi giver en landzonetilladelse, så skal vi selvfølgelig sikre, at den lever op til de lovmæssige rammer, og sådan gælder det med alle de forskellige tilladelser, så det er Kerteminde Kommunes opgave.

- Jeg er rimelig påpasselig med, hvad jeg skal sige i den her sag. For jeg er ikke interesseret i at ødelægge noget for nogen. Det er mig, der har forsøgt at skabe en dialog, og det vil jeg prøve at holde fast i. Derfor er det også vigtigt, at jeg ikke siger noget, der ødelægger dialogen, forklarer Jesper Hempler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce