Annonce
Assens

Udvalgsformand: Flytningen af Helhedsskolen er stadig den rigtige løsning

Mogens Mulle Johansen (SF). Arkivfoto: Assens Kommune. Kasper Andersen KAFOTO

Man skal huske, at målet med tilbuddet er at få børnene integreret i en almindelig folkeskoleklasse, siger Mogens Mulle Johansen (SF), formand for Uddannelse, Børn og Familie.

- Ud af de ni faste medarbejdere, der var på Helhedsskolen, har tre sagt op, to er fuldtidssygemeldt og en deltidssygemeldt. Tror du stadig, at det er den rigtige løsning at flytte skolen uden at putte nogle flere ressourcer i den?

- Vi har jo bevilget en halv million mere (engangsbeløb, red.), og så er der blevet puttet penge i ombygningen på Aarupskolen. Det har ikke været godt, når en stor del af vores medarbejdere bliver syge af at gå på arbejde, og derfor var det nødvendigt, at der skete noget på arbejdspladsen. Derfor valgte vi at sige, at det var bedre at flytte den, og det gør også, at de her børn ikke bliver isoleret i en lille gruppe, men kan spejle sig andre børn. Målet er jo, skal vi huske, at børnene efter en kortere eller længere periode kan vende tilbage til et normalt folkeskoleliv.

- Men det har vel aldrig været et problem, at børnene var isoleret i Flemløse?

- Jo, for nogle, for der er jo kun en måde at komme til at være sammen med andre, og det kan man ikke, hvis man er et sted, hvor der ikke er andre børn. Jeg tror, vi begik en fejl, da vi flyttede dem fra Gummerup, for dengang samarbejdede man jo også med skolen på den anden side af vejen, og man fik den her langsomme indføring i, at man kunne deltage i en almindelig skoleklasse. Det er jo det, der er målet. Og det er en af de væsentlige grunde til, at vi har sagt, at vi er nødt til at have dem et sted, hvor der også foregår almindelig undervisning. Det er jo det samme, vi har i forhold til de to LKT-afdelinger i Salbrovad og Assens.

- Det er jo forskellige tilbud. Der er vel en grund til, at Helhedsskolen blev lagt i Flemløse, og at LKT-klasserne ligger på almindelige folkeskoler?

- Jeg tror egentlig bare, at vi fik en ledig skole, hvis jeg skal være helt ærlig. Og man kan konstatere, at det ikke har været godt for børnene eller de ansatte.

- Det, som pædagogerne og forældrene mener, er problemet, er sådan set ikke, at børnene ikke trivedes, fordi de har været i en lille gruppe. Problemet har været, at de ikke trivedes, fordi der ikke har været nok voksne omkring dem, og så begynder medarbejderne at blive syge, og så bliver der endnu færre voksne om børnene. Det er dér, problemet er opstået for både personalet og børnene, siger de. Du snakker om, at målet med flytningen er at integrere børnene i normalklasser - som om det er det, der har været problemet. Det lader til, at I snakker ind i to helt forskellige dagsordener.

- Jeg ved ikke, hvorfor folk er blevet syge, men når der er kommet sygemeldinger ind, så er det jo ikke sådan, at der har stået vikarer klar til at tage ind, og derfor har der nogle dage nok været færre ansatte om børnene, end der reelt burde være. Og derfor er jeg også sikker på, at når man kommer ind på en skole, hvor der er en langt større leveringssikkerhed af voksne ind i det her tilbud, vil der være en meget mere stabil skolegang for de her børn. Børnene skal have det så godt, som de overhovedet kan have det, så de igen kan blive en del af normalsystemet. Det er det vigtigste mål, for ellers vil jeg sige, at det står meget skidt til, hvis man er nødt til at opgive børn i en alder af 7-13 år, fordi de ikke kan komme i et normalt skoletilbud. For hvordan pokker skal de så blive en del af normalsamfundet.

- Synes du, det er at give op, hvis børnene ikke bliver en del af en normalklasse?

- For hovedparten, ja. For målet er for dem allesammen, at de efter en kortere eller længere periode skal integreres i det normale skolesystem igen.

- Er målet ikke at finde et tilbud, som passer til dem, så de på deres egne præmisser og med de kundskaber, som de har og ikke har, kan blive en del af samfundet?

- Nej, for det, vi taler om her, er normalbegavede elever, som har nogle sociale problemer. Og hvis vi ikke troede på, at det her var det rigtige tilbud, så ville vi ikke oprette det. Og jeg kan også kun konstatere, at vi ikke kan drive en arbejdsplads, hvor folk bliver syge af at være. Arbejdsmiljøet skal også være i orden, og vi kan konstatere, at det har det ikke været i Flemløse, for så ville der ikke have været så mange sygemeldinger.

- Hvad, tror du, har været årsag til det dårlige arbejdsmiljø i Flemløse?

- Det kender jeg simpelthen ikke nok til skolen til at kunne sige noget om. Vi blev meget overraskede, da vi fik at vide, hvor skidt det egentlig stod til.

- I har igen og igen fået at vide af folkene på og omkring skolen, at det dårlige arbejdsmiljø er opstået, fordi der ikke er nok mennesker til at tage sig af børnene. Tror I ikke på, hvad de siger?

- Grunden til, der ikke har været nok ansatte, er, fordi mange har været syge, og det ikke har været muligt at få vikarer ind.

- Men de startede jo med at blive syge på et tidspunkt. De var fuldtallige, og så begyndte de at blive syge, da de blev færre om børnene grundet besparelser.

- Ja, og der kan jeg kun sige, at det viser, at små enheder omkring problematiske børn ikke er en god løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Annonce