Annonce
Kerteminde

Udvalgsformand er ikke hel varm på ideen om Danmarks største insekthotel: - Vi skal undersøge, om der er andre muligheder

Jesper Hempler på tur i (SF) Marslev mejeri. Foto: Peter Ammitzbøll
Formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler, har haft dialog med en anden mulig køber af mejeriet i Marslev.

Vil kommunen begære spøgelsesfabrikken konkurs?

- Som jeg har hørt det, så er der også andre, der har penge til gode i ejendommen, så jeg er lidt usikker på, at selvom vi skulle begære den på tvang, om man så den her mand kan købe den for en krone. For det skal de andre kreditorer vel også være med på.

- Om byrådet vil være med til at sætte det på tvang, det har vi ikke taget stilling til.

Hvad er din personlige holdning?

- Jeg er nok ikke der, hvor jeg synes, vi skal gøre det i dette øjeblik. Vi skal undersøge, om der er andre muligheder, men når der er klarhed over det, synes jeg, vi skal tage en eller anden form for beslutning.

De andre kreditorer vil ikke indgive en konkursbegæring, fordi de ikke mener, der er noget at komme efter. Tror du, der er noget at komme efter?

- Det tror jeg ikke. En af de ting, jeg vil have brug for at få belyst, hvis vi står i en situation, hvor den her mand vil købe det for en krone, og som jeg forstår det - i en eller anden form lade noget af området være som det er. Det er ikke sikkert, at hverken naboer eller andre synes, det er en god ide. Netop noget af det, der har været oppe, er utryghed ved, at området er som det er. Men man kunne selvfølgelig sige, at så kom der en eller anden form for opsyn med det. Og det kunne være, at der blev gjort noget ved nogle af de ting, der kunne være farlige i det gamle mejeri.


Det er ikke sikkert, at hverken naboer eller andre synes, det er en god ide.

Jesper Hempler


Kan Danmarks største insekthotel ligefrem blive en turistattraktion for kommunen?

- Ha, ha, Ja… Det kunne det måske, det vil jeg da bestemt ikke udelukke, det kunne da være muligt. Vi har lige meldt os til konkurrencen Danmarks Vildeste Kommune, og der ville nok vække en vis opmærksomhed.

Er der andre, der har henvendt sig angående mejeriet?

- Jeg har haft kontakt med en, der har nogle ideer for området, men det er også noget, der kræver en finansiering og forskellige andre ting. Så om det overhovedet er realistisk, kan jeg ikke sige noget om, men jeg har haft en dialog med den her mand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Stil et spørgsmål og vind fede præmier: Pokalvinder med OB gæster Abildtrup & Rasmussen

Annonce