Annonce
Kerteminde

Udvalgsformand: - Det er ikke en rimelig behandling

Britt Pedersen er formand for ældre- og handicapudvalget i Kerteminde Kommune. Foto: Helle Kryger
Britt Pedersen (S) er formand for Ældre- og Handicapudvalget i Kerteminde Kommune og vil nu gå ind i sagen om Herbert Strange, der blev udskrevet fra sygehuset med ét ben og overladt til sig selv
Annonce

Er det rimeligt, at en 79-årig mand, der har fået bort-opereret et ben udskrives og overlades til sig selv hjemme uden hjælp fra kommunen?

- Det lyder jo til, at uanset hvor det er gået galt, er det en uheldig situation for de borgere at komme hjem uden der er noget forberedt. Jeg kender ikke sagen, og ved ikke hvor det er gået galt. Men uanset hvor det er gået galt, så er det slet ikke i orden.

Er det normalt, at man først møder kommunens visitator fire uger efter udskrivelse?

- Nej, det bør jo faktisk foregår allerede mens man er indlagt, så man ved, hvad man kommer hjem til. Hvis de har behov for hjælp, bør hjælpen være afklaret, inden de kommer hjem.

Hvordan foregår det ideelt?

- Der sker det på sygehuset, at man får en samtale med en sygeplejerske, og der bliver spurgt til, hvad man har brug for af hjælp, når man kommer hjem. Når de kommer hjem, træder hjælpen typisk til allerede dagen efter.

Hvad hvis man afviser at få hjælp?

- Så er det ens egen vurdering. Så får man ikke hjælpen.

Hvordan kan man vide, hvad man har behov for, når man ikke har prøvet at være handicappet før?

- Ja, det kan jo være svært selv at vide, hvor godt man kan klare sig, når man har fået sat benet af. Hvis han havde sagt ja til daglig hjælp og personlig pleje, så ville der være nogen enten allerede samme aftenen eller om morgenen efter de er kommet hjem. Jeg kan ikke forstå, hvis der ikke har været en udskrivelses-samtale på OUH. Jeg vil godt tage mig af at undersøge sagen mandag morgen.

Bør der ikke også være en vejledning til brug af flekstrafik?

- Jeg kan ud fra dine spørgsmål sige, at det bør der være. Det er vores visitator, der har styr på det. De skal have hjælpen så hurtig som muligt. Det er ikke i orden fire uger efter.

Hvad vil du egentlig rådgive folk til at gøre, hvis de vil være sikre på, at alt er gået efter bogen?

- Hvis de er i tvivl, om de kan klare sig, når de kommer hjem, skal de bede OUH tage kontakt til vores visitation. Det er måden, det foregår på. Det er OUH, der koordinerer hjælpen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce