Annonce
Kerteminde

Udvalgsformand bakker Friluftsrådet op: Der mangler udsigtspunkter fra ny golf-sti

Frode Thorhauge fra Friluftsrådet savner de udsigtspunkter på den nye sti bag om golfbanen, som han blev lovet for otte år siden, da det blev aftalt med Great Northern at etablere stien. Foto: Mette Louise Fasdal
Frode Thorhauge efterlyser de udsigtspunkter, som Great Northern for otte år siden lovede at etablere fra en ny sti. Formand for miljø - og teknikudvalget, Jesper Hempler (SF), bakker indsigelsen op.
Annonce

Kerteminde: Den nye sti langs Great Northern fra Over Kærby og ned til Sybergland er endelig farbar, men Frode Thorhauge fra Friluftrådet efterlyser de udsigtspunkter på stien, som golfbanen for otte år siden lovede at etablere.

Lige nu er der ikke noget udsyn. Tværtimod. På den halvanden kilometer-strækning fra toppen af Over Kærby og ned til Sybergland er der tæt bevoksning, og turen er derfor meget kedelig. Folk på stien får nærmest en oplevelse af at være lukket inde i en labyrint.

Derfor vil Frode Thorhauge gerne holde Great Northern op på, at de lovede udsigtspunkter etableres.

Annonce

- Frode har ret

Formand for Kerteminde Kommunes miljø - og teknikvalg, Jesper Hempler (SF), synes, at det er en relevant indsigelse.

- Det bør vi kigge på. Vi skal finde ud af, hvad vi kan skabe af muligheder, for Frode har ret i, at lige det stykke ikke er specielt interessant, når man går fuldstændig hegnet ind.

- Vi kan formodentlig få en god snak med Great Northern om, hvordan vi får lavet nogle gode tiltag, så det bliver så godt som muligt for dem, der gerne vil bruge det område.


Det bør vi kigge på. Vi skal finde ud af, hvad vi kan skabe af muligheder, for Frode har ret i, at lige det stykke ikke er specielt interessant, når man går fuldstændig hegnet ind.

Jesper Hempler (SF), formand for miljø - og teknikudvalget


Frode Thorhauge har foreslået, at der på stien kunne etableres "hochsitz," som jægere benytter sig af, og hvor det er muligt at få udsyn over landskabet.

Formand for miljø - og teknikudvalget, Jesper Hempler (SF), synes, at Frode Thorhauge har ret i sin indsigelse. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

- Det er da én mulighed, men der kan også være andre muligheder. Det kunne være, at der nogle steder blev ryddet, så man kan kigge ind på golfbanen. Jeg kan ikke umiddelbart sige, om det kan lade sig gøre, men det kan vi jo prøve at få belyst.

- Den snak må vi få Great Northern med ind i, og jeg er sikker på, at vi kan få en fornuftig løsning på det. Jeg hører dem jo også sige, at de gerne vil være med til at kigge på det.

Jesper Hempler skal i nærmeste fremtid mødes med de lokale repræsentanter fra de tre grønne organisationer, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening og Friluftsrådet, som er med i Syberglands følgegruppe. Sammen skal de blandt andet kigge på, hvad der kan gøres for forbedre den nye sti.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce