Annonce
Sydfyn

Udvalg vil have flere nye boliger og udvidet bymidte i Marstal

Lennart Mogensen (V), formand for teknik-, miljø- og havneudvaget. Foto: Mathias Hjort
På seneste Teknik-, miljø og havneudvalgsmøde blev tomlen vendt op til nye byggeprojekter og en udvidet bymidte i Marstal.

Ærø: Der kan være flere nye boliger på vej på Ærø. Ved mødet i Teknik-, miljø- og havneudvalget mandag vendte politikerne tomlen op til udstykning og salg af 10 nye byggegrunde til ejerboliger på Ryager, beliggende på Statene 502 i Ærøskøbing. Det fortæller udvalgsformand Lennart Mogensen (V).

- Vi mener, der er behov for det, og vi har nogle lokale, der står og tripper, som gerne vil købe en grund og bygge et nyt hus, siger han.

Der er mulighed for at etablere 20 boliger, men udvalget indstillede, at man starter med 10. Det koster kommunen fem millioner at byggemodne og etablere vejanlæg til den første etape, og det skal godkendes i økonomiudvalget, før man kan gå videre.

Annonce

Derudover indstillede udvalget at følge Det Ærøske Boligselskabs anmodning om at opføre tre rækkehuse i Kildehavens afdeling 32, som også krævede en dispensation fra lokalplanen.

Det er lejeboliger, og det er der efterspørgsel på, så det giver god mening. Det er et forholdsvis lille projekt og kan gøres rimelig hurtigt.

Lennart Mogensen (v), formand teknik-, miljø- og havneudvalget, Ærø

- Det er lejeboliger, og det er der efterspørgsel på, så det giver god mening. Det er et forholdsvis lille projekt og kan gøres rimelig hurtigt, siger Lennart Mogensen.

Byggeriet i Kildehaven skal endeligt vedtages af kommunalbestyrelsen.

55 høringssvar

Teknik-, miljø- og havneudvalget kunne også sende forslag til kommuneplantillægget for byer og landsbyer til godkendelse, som har været i høring fra 24. august til 2. november. Og der var mange, som havde noget at indvende. I alt er indkommet 55 høringssvar, hvoraf 39 omhandlede forslaget om en udvidet bymidte i Marstal, der, i fald det bliver vedtaget, skaber mulighed for at etablere en dagligvarebutik på havnen i Marstal.

Høringssvarene vedrørende bymidteafgrænsningen fordeler sig på flere emner, men ifølge referatet fra udvalgsmødet tilkendegiver 20 svar et ja tak til Netto eller flere dagligvarebutikker på havnen i Marstal, mens 18 har tilkendegivet et nej tak.

Teknik-, miljø og havneudvalget besluttede at indstille forslaget om den udvidede bymidte.

- Vi fire er jo enige om, at det stadigvæk er udvikling, og efter vores begreber vil det forskønne området dernede. Vi kan jo få den Netto lige som vi vil have den med koøjer, græs på taget og jeg ved ikke hvad. Det er noget kønnere end det, der er nu, siger Lennart Mogensen og gør opmærksom på, at Jens Weiss (Løsgænger) var syg og derfor ikke deltog i mødet.

Annonce

Lokalplan skal endevendes

På dagsordenen var også sagen om ændring af baghuset i Nørregade 51 i Ærøskøbing. Fyns Amts Avis har tidligere skrevet om, at et fejlbehæftet bilag er kommet ind i lokalplan 9-9B og sået tvivl om bevaringsværdien af baghuset i Nørregade 51, og om det derfor var lovligt at nedrive og ombygge. Lennart Mogensen fortæller, at sagen var til orientering på udvalgsmødet, da man afventer klagen, som er indsendt til Planklagenævnet, fra naboerne på begge sider af Nørregade 51.

Men udvalgsformanden mener, at lokalplanen skal kigges efter i sømmene.

- Det er jo en uheldig sag, og at der er et bilag, som er modstridende. Og der er efterhånden så mange sager med 9-9B lokalplanen, at vi bliver nødt til at få den revideret. Den skal simpelthen endevendes. Der er jo rigtig mange baghuse, der ikke er registreret i bygningsregistranten og heller ikke har nogen SAVE-værdi, og det er altså en mangel. Det har aldrig nogensinde været intentionen, at man skulle rive de baghuse ned, som for nogens vedkommende er en integreret del af boligen, siger han.

Lennart Mogensen går ud fra, at det nye Teknik-, miljø- og havneudvalg går i gang med at revidere lokalplan 9-9B snarest muligt.

- Det er jo ikke et enestående tilfælde, og vi kan lige så godt komme i gang, for der kommer andre af den slags sager. Hele området skal kulegraves, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Jeanette Sandberg om SF-kollegas exit: - Det er urimeligt overfor vælgerne, at Mulle hiver sit mandat ud af partiet

Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Odense

Naboer vidste bedre end kommunen - uønsket endestation droppet: - Det kunne vi godt have fortalt dem

Odense

Slut med soft opening: Nu åbner børneuniverset Ville Vau, og det nye H.C. Andersens Hus er i fulde omdrejninger

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Odense For abonnenter

Da rådhustårnet i Odense var i fare for at styrte sammen: En skandale ramte byrådet

GOG For abonnenter

Svingende GOG henter alligevel - igen - et point i topopgør

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Faaborg-Midtfyn

Yildirim åbner nyt pizzeria: Én ting på menuen er han særlig stolt af

Annonce