Annonce
Odense

Udvalg undlader at tage stilling til kulturdel i Vollsmoseplanen

Anders W. Berthelsen (S): - Det er et år for tideligt at snakke om finansiering af kulturdelen i Vollsmose. Arkivfoto:
For en måned siden satte Odense Byråd Vollsmoseplanen i gang, men tirsdag valgte Socialdemokratiet og Konservative at skubbe drøftelserne af bydelens kommende kulturløft. Partierne mener, at punktet er sat på dagsordenen et år for tidligt.

At skyde penge i Vollsmoses kulturliv er en del af Den Sidste Vollsmoseplan, som Odense Byråd vedtog i september 2019.

Men at der allerede nu skal ligge en færdig køreplan for, hvordan bydelens kommende kulturliv skal se ud, kunne partierne i By-og Kulturudvalget ikke enes om. Ifølge afdelingschef i By- og Kulturforvaltningen Martin Petersen var forvaltningen "bibragt den forståelse, at alle stående udvalg skulle have en sag på deres dagsorden omkring deres indsatser i Vollsmose inden tirsdag".

Udvalgsmedlem Anders W. Berthelsen (S) lægger ikke skjul på, at han ikke mener, punktet skulle have været på:

- Det er et år for tidligt at snakke om finansiering af kulturdelen i Vollsmose, og det er mig en gåde, hvorfor rådmanden Jane Jegind (V) har udsendt en dagsorden med en sag og finansiering, som ingen ønsker, og som helt unødvendigt har skabt uro og bekymring hos blandt andet byens amatørorkestre.

- Timingen i forhold til kommende investorer er forkert, for investorerne skal netop kunne få indflydelse på udviklingen af kulturdelen i bydelen. Den skal vi ikke allerede nu lægge os fast på, siger han.

Annonce

Første års fokus

Enhedslisten og Venstre med rådmand Jane Jegind i spidsen talte derimod for det modsatte synspunkt: At netop kultur- og fritidsaktiviteter kan være med til at tiltrække investorer til området. Og selv om forslaget, der var lagt frem til vedtagelse på udvalgsmødet, blev skudt til vægs, opgiver Jane Jegind ikke at se det taget med i de forestående budgetforhandlinger.

- Selv om vi ikke længere er med, er Enhedslisten der jo. Og jeg skal da ikke kunne sige, om partiet vælger at tage noget med til budgetforhandlingerne, sagde hun.

Det lykkedes ikke at få fat i Enhedslistens udvalgsmedlem Søren Freisleben for en kommentar til det ønske.

Ifølge stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen, der har bedt de enkelte forvaltninger bringe deres faglighed ind i Vollsmose-planen, er det meningen, at fokus i det første år skal være på det lovpligtige, investortiltrækning og beskæftigelse.

- Det er derfor den enkelte forvaltning og det enkelte udvalgs afgørelse, om og hvordan de i givet fald kan understøtte det første års fokus, svarer han.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce