Annonce
Kerteminde

Udvalg siger "ja, måske" til kunstgræsbane i Kerteminde

I Kerteminde Boldklub dyrker man bredden og hylder eliten. Det er således meningen, at en kunstgræsbane skal komme alle spillere i klubben til gode. Arkivfoto: Helle Kryger
Udvalg ser positivt på mulig kunstgræsbane, men mangler klarhed over detaljer.

Kerteminde: Hvad skal den koste, og hvor skal den ligge?

Det er de to spørgsmål, kultur- og fritidsudvalget i Kerteminde Kommune mangler at få svar på, før det kan give sin endelige godkendelse til Kerteminde Boldklubs ønske om at få anlagt en kunstgræsbane.

Det fortæller formand for kultur- og fritidsudvalget, Hans Luunbjerg (V), efter, at det holdt møde mandag.

- Vi ser med velvilje på boldklubbens ønske, men vi mangler helt grundlæggende at få at vide, hvor klubben mener, at banen skal placeres, og hvordan den skal finansieres. Hvis det er meningen, at andre klubber også skal kunne benytte den, vil det være en god ide, hvis klubberne sætter sig sammen og finder svar på de spørgsmål, før vi kan komme videre, siger Hans Luunbjerg.

Formand i Kerteminde Boldklub Steen Jensen har selvfølgelig gjort sig nogle overvejelser om svarene på de spørgsmål.

- Vores udgangspunkt er, at banen skal være for ungdommen og bredden. Det vil være et anlæg, der bør bruges af så mange interessenter som mulig. Ideen er jo, at en kunstgræsbane forlænger sæsonen, og det betyder, at gamle fjolser som mig samt børn og unge vil kunne spille året rundt. Hvis andre klubber kan bruge den, vil det være et aktiv for hele kommunen, siger Steen Jensen.

Annonce

Spar penge på vedligeholdelsen

I forhold til finansieringen håber Steen Jensen selvfølgelig, at kommunen vil spytte lidt i kassen, men derudover forestiller han sig, at lokale kræfter i for eksempel erhvervslivet vil støtte projektet. Kerteminde Boldklub har også et forslag til, hvordan den kan være med til at holde omkostningerne nede.

- Vi vil selvfølgelig bidrage med alt, hvad vi magter. En del af finansieringen kunne også komme fra vedligeholdelsen af banen på den måde, at det skulle være vores opgave at stå for vedligeholdensen og ikke kommunen. Vi ved fra andre klubber, at det koster mellem 50-70.000 kroner at vedligeholde banen om året. Der skal fejes, lægges sand eller granolat og den slags. Det kunne klubbens frivillige stå for. Det har man haft held med andre steder, siger Steen Jensen.

Hvis alt går efter planen, håber Steen Jensen, at Kerteminde Boldklub vil kunne tage kunstgræsbanen i brug i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce