Annonce
Kerteminde

Udvalg siger "ja, måske" til kunstgræsbane i Kerteminde

I Kerteminde Boldklub dyrker man bredden og hylder eliten. Det er således meningen, at en kunstgræsbane skal komme alle spillere i klubben til gode. Arkivfoto: Helle Kryger
Udvalg ser positivt på mulig kunstgræsbane, men mangler klarhed over detaljer.

Kerteminde: Hvad skal den koste, og hvor skal den ligge?

Det er de to spørgsmål, kultur- og fritidsudvalget i Kerteminde Kommune mangler at få svar på, før det kan give sin endelige godkendelse til Kerteminde Boldklubs ønske om at få anlagt en kunstgræsbane.

Det fortæller formand for kultur- og fritidsudvalget, Hans Luunbjerg (V), efter, at det holdt møde mandag.

- Vi ser med velvilje på boldklubbens ønske, men vi mangler helt grundlæggende at få at vide, hvor klubben mener, at banen skal placeres, og hvordan den skal finansieres. Hvis det er meningen, at andre klubber også skal kunne benytte den, vil det være en god ide, hvis klubberne sætter sig sammen og finder svar på de spørgsmål, før vi kan komme videre, siger Hans Luunbjerg.

Formand i Kerteminde Boldklub Steen Jensen har selvfølgelig gjort sig nogle overvejelser om svarene på de spørgsmål.

- Vores udgangspunkt er, at banen skal være for ungdommen og bredden. Det vil være et anlæg, der bør bruges af så mange interessenter som mulig. Ideen er jo, at en kunstgræsbane forlænger sæsonen, og det betyder, at gamle fjolser som mig samt børn og unge vil kunne spille året rundt. Hvis andre klubber kan bruge den, vil det være et aktiv for hele kommunen, siger Steen Jensen.

Annonce

Spar penge på vedligeholdelsen

I forhold til finansieringen håber Steen Jensen selvfølgelig, at kommunen vil spytte lidt i kassen, men derudover forestiller han sig, at lokale kræfter i for eksempel erhvervslivet vil støtte projektet. Kerteminde Boldklub har også et forslag til, hvordan den kan være med til at holde omkostningerne nede.

- Vi vil selvfølgelig bidrage med alt, hvad vi magter. En del af finansieringen kunne også komme fra vedligeholdelsen af banen på den måde, at det skulle være vores opgave at stå for vedligeholdensen og ikke kommunen. Vi ved fra andre klubber, at det koster mellem 50-70.000 kroner at vedligeholde banen om året. Der skal fejes, lægges sand eller granolat og den slags. Det kunne klubbens frivillige stå for. Det har man haft held med andre steder, siger Steen Jensen.

Hvis alt går efter planen, håber Steen Jensen, at Kerteminde Boldklub vil kunne tage kunstgræsbanen i brug i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce