Annonce
Sydfyn

Udvalg nikker ja til omstridt biogasanlæg - men ikke uden forbehold

- Vi har politisk sagt ja til det her, fordi vi ønsker at få skabt de bedst mulige løsninger for miljøet og for klimaet fremadrettet, siger formand for Miljø- og Naturudvalget, Bruno Hansen (SF) Arkivfoto: Kasper-Emil Tornfeldt
Flertal af både Teknik- og Erhvervsudvalget og Miljø- og Naturudvalget stemte mandag eftermiddag for en ændring i lokalplanen, der giver grønt lys til biogasanlæg.

Tåsinge: Flertallet af både Teknik- og Erhvervs- samt Miljø- og Naturudvalget stemte mandag eftermiddag for tilladelsen til at bygge et omstridt biogasanlæg på Andekærgård på Tåsinge. Alle i udvalgene på nær Enhedslisten stemte for godkendelsen.

Ændringen i lokalplanen og kommuneplanstillægget blev vedtaget uden rettelser af Teknik- og Erhvervsudvalget. I Miljø- og Naturudvalget nikkede man også ja til biogasanlægget på Tåsinge, men det er ikke helt uden forbehold, fortæller formand for udvalget Bruno Hansen (SF):

- Det er indskrevet i beslutningen, at der skal sættes fokus på trafik, færdselssikkerheden og på vejenes tilstand i lokalområdet for at imødekomme de bekymringer, der har været, siger han.

- Der er en vilje og et ønske om, at man får taget hånd om de trafikproblemer, der er i området, men man skal også huske, at det her anlæg er med til at nedsætte vores CO2-udslip i kommunen. Vi har politisk sagt ja til det her, fordi vi ønsker at få skabt de bedst mulige løsninger for miljøet og for klimaet fremadrettet.

Andekærgård er med sine 1400 malkekøer Fyns største kvægbesætning, og planerne om at udvide med et biogasanlæg har ikke været uden protest. I en netop afsluttet høringsproces blev der indgivet 57 høringssvar, hvoraf størstedelen af dem er fra borgere og aktører i området, der særligt frygter for trafiksikkerhed, støj og belastning af vejene ved en øget tung trafik.

Annonce

Videre til byrådet

Ifølge Bruno Hansen vil man i dialog med ejer af Andekærgård, Kurt Brusgård Poulsen, og borgerne i området arbejde for at skabe de bedste løsninger for blandt andet sikre skoleveje for børn og spredning af trafikken ved eksempelvis at opdele den indgående og den udgående trafik fra gården.

- Det hele skal undersøges nærmere, men det vigtige er, at man får afbødet de gener, der jo vil være ved at etablere sådan et stort anlæg, siger han.

Efter planen skal byrådet tage endeligt stilling til sagen tirsdag den 26. marts.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce