Annonce
Assens

Udvalg indstiller landsbyordning til lukning: - Derfor har vi valgt at sige, at vi ikke har mulighed for at have en skole

Skolebestyrelsen på Gummerup Skole indstillede kort inde i nuværende skoleår til byrådet i Assens Kommune, at skolen skulle lukke på grund af for få elever og deraf en dårlig økonomi. Derfor stod hele landsbyordningen Huset i Gummerup til at lukke, da hverken børnehave, skole eller sfo kan overleve uden hinanden. Arkivfoto: Daniel Kofoed
Mandag eftermiddag havde udvalget for Uddannelse, Børn og Familie et ekstraordinært møde, hvor sagen om landsbyordningen Huset Gummerup blev behandlet. Udvalget har indstillet til byrådet, at skole, sfo og børnehave skal lukke ved udgangen af skoleåret.
Annonce

Gummerup: Med al sandsynlighed er der ikke længere en landsbyordning i Gummerup, når dette skoleår er slut.

Politikerne i udvalget for Uddannelse, Børn og Familie har nemlig på et ekstraordinært møde mandag eftermiddag indstillet til resten af byrådet i Assens Kommune, at landsbyordningen Huset Gummerup, der består af skole, sfo og børnehave, skal lukke.

Det oplyser udvalgsformand Mogens Mulle Johansen (SF).

- Et enigt udvalg har indstillet det, som skolebestyrelsen indstillede; at Huset Gummerup lukker ned. Der var noget debat om høringssvarene, men der var også enighed om, at der ikke er noget i høringssvarene, som får os til at sige, at det er holdbart, at der fortsætter en skole i Gummerup, siger han.

Skolebestyrelsen på Gummerup Skole indstillede selv til byrådet i Assens Kommune, at den lille skole og dermed resten af landsbyordningen skulle lukkes på grund af et svigtende elevtal og deraf dårlig økonomi.

Men i sit høringssvar giver skolebestyrelsen klart udtryk for, at den ønsker, at der fortsat er et skoletilbud i byen. Derfor gik bestyrelsens forslag på, at Gummerup Skole kunne agere indskolingstilbud for Glamsbjergskolen. Men det forslag har udvalget valgt ikke at imødekomme.

- Det, som var en forudsætning, var, at Glamsbjergskolen ville ind og overtage, og det kan vi konstatere, at det ønsker den ikke, medmindre vi kompenserer for det rent økonomisk. Derfor har vi valgt at sige, at vi ikke har mulighed for at have en skole i Gummerup.

- Fælles MED-udvalget på skoleområdet siger også, at det bliver en for lille enhed, og det må vi give dem ret i. Skolen er både pædagogisk og økonomisk for lille til at fortsætte som selvstændig skole, siger Mogens Mulle Johansen.

Annonce

En passiv lukning

For Søs Rosendahl Grytner, formand for skolebestyrelsen på Gummerup Skole, kommer indstillingen om lukning ikke som en overraskelse.


Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at man har så lidt ambition på skole- og daginstitutionsområdet. Det er så uambitiøst og værdiløst.

Søs Rosendahl Grytner, skolebestyrelsesformand


- Jeg synes, at det er helt utroligt trist. Men jeg tænker, at det er et udslag af mange års udsultning af skoleområdet i Assens Kommune, hvor politikerne passivt har set til, mens de enkelte skoler har kæmpet med økonomien. Det her er jo politikernes passive måde at lukke skoler på. De siger, at de ikke vil lukke skolerne, men de gør ikke noget for at bevare dem. Det er det, jeg konkluderer ud fra det her, siger hun.

Annonce

Endelig beslutning

Det er byrådet, som i sidste ende sidder med den endelige beslutning om lukning af Huset Gummerup, men ifølge Mogens Mulle Johansen er der næsten ingen tvivl om, hvad den bliver, når næste møde holdes 27. januar.

- Det er en enstemmig indstilling fra udvalget, og udvalget har medlemmer fra DF, SF, Venstre og Socialdemokratiet, så jeg vil sige, at sandsynligheden for, at den (beslutningen, red.) bliver lavet om i byrådet, vil jeg ikke anse for at være ret stor, siger han.

Søs Rosendahl Grytner gør sig heller ikke forhåbninger om en redning i sidste øjeblik.

- Jeg har ikke nogen tro på, at de (byrådet, red.) vil gøre andet, end hvad udvalget indstiller til. Men jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at man har så lidt ambition på skole- og daginstitutionsområdet. Det er så uambitiøst og værdiløst, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce