Annonce
Assens

Udvalg har fundet 4,7 millioner kroner

Social- og Sundhedsudvalgets underskud på 4,7 mio. kr. foreslås dækket ved at reducere i personaletimer og efteruddannelse i plejesektoren

Annonce

En umulig opgave.Sådan lød beskeden fra flere af Social- og Sundhedsudvalgets medlemmer tilbage i marts, da udvalget blev pålagt at finde 4,7 mio. kroner inden udgangen af maj.
Nu har et flertal i udvalget bestående af Venstre og Dansk Folkeparti imidlertid nikket ja til et forslag, som skal sikre, at plus og minus igen går i nul, efter at udvalget overførte et underskud på 4,7 mio. kr. fra 2015 til i år.

Den største post på 1,6 mio. kr. skal findes ved at der skæres i lønbudgetterne på alle decentrale enheder. Dertil kommer 1,4 mio. kr, som stammer fra et centralt mindreforbrug, fortæller Michael Bjørn, vicedirektør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked i Assens Kommune.

- Det er eksempelvis fra ubrugte uddannelsesmidler eller hvis der har været en ledelsesmæssig vakance, siger han.

Annonce

Tre spytter frivilligt i kassen

De tre enheder CSA Duedalen, bostederne og afdelingen sundhedsfremme og forebyggelse har valgt at bidrage med i alt 735.000 kroner - penge, som enhederne havde i overskud i 2015, og dertil kommer der en lille halv mio. kr. fra det, der på papiret hedder ”Reduktion i Ressourcemodel Social Assens”.

Det dækker ifølge Michael Bjørn over, at der vil blive lavet en ændring i tildelingsmodellen, som relaterer sig til handicapområdet.

- Reelt betyder det, at det enkelte sted vil få mindre løn til uddannelse, indkøb og så videre, siger han.

Den sidste halve million skal findes i hjemmeplejen.

- Der er en forventning om, at det økonomiske pres på hjemmeplejen letter, lyder det fra Michael Bjørn.

Annonce

12 stillinger ryger

Malene Rye Andersen (EL), der sammen med Henrik Hansen (S) og Lars Søgaard (S) stemte imod forslaget, mener ikke, det er rimeligt, at udvalget er blevet pålagt at finde besparelser for 4,7 mio. kr.

- Når vi skal finde de her millionbesparelser, så er det jo noget, som vi normalt drøfter med hinanden i budgetfasen.

- Det er der, at den diskussion hører til, siger hun og tilføjer, at udvalgets overforbrug i 2015 skyldes udefrakomne faktorer som flere ældre og en anbringelsessag, som kommunen har tabt til en anden kommune.

Henrik Hansen (S), stemte imod forslaget, fordi han slet og ret ikke mener, at det er muligt at lave flere besparelser på handicapområdet.

- Ældreområdet kan vi ikke spare på grundet ældremilliarden, så det bliver de handicappede og udviklingshæmmede, som skal bære besparelsen.

- Vi taler om, at der i hvert fald ryger 12 stillinger med de planlagte besparelser, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce