Annonce
Nordfyn

Udvalg godkender flytning af legeplads: Etableres formentlig i midten af december

Den nye legeplads ved Hårslevhallen kommer til at ligge tæt på den multibane, der blev indviet tidligere i år. Foto: Thomas Gregersen
Erhvervs-, Kultur og Fritidsudvalget har imødekommet ønske om at placere en ny legeplads ved Hårslevhallen i stedet for i Hårslev Kirkeskov.
Annonce

Hårslev: Hårslev Sogns Borgerforening fik i februar bevilget 250.000 kroner til legeredskaber fra Nordfyns Kommunes "anlægspulje til borger-, land- og byinitiativer". Planen var, at den nye legeplads skulle placeres i Hårslev Kirkeskov, men dette område er fredet, fordi det ligger i forbindelse med Hårslev Kirke.

Derfor har borgerforeningen skrevet til Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget for at høre, om det var muligt at flytte legepladsen over på et område ved Hårslevhallen.

Ansøgningen om flytningen af legepladsen blev godkendt, og derfor kan man forhåbentlig inden længe komme i gang med at føre projektet ud i verden, fortæller John Arnshof, formand for Hårslev Lokalråd, der også er en del af planlægningen.

- I øjeblikket ligger der en ansøgning hos kommunen om byggetilladelse. Og hvis den ellers går igennem som planlagt, så bliver legepladsen formentlig etableret i uge 51 (16. dec til 22.dec, red).

Legepladsen er købt færdigopstillet af producenten Uno Uniqa Group, som etablerer godkendte legepladser i hele landet.

- Legepladsen indeholder blandt andet to legetårn, som er forbundet med en fleksibel gangbro. Og så er der en vippe, et legehus, en fugleredegynge, en hængekøje og et overdækket bordbænkesæt, oplyser John Arnshof.

Annonce

Råd til mere

Hårslev Sogns Borgerforening har været i kontakt med bestyrelsen for Hårslevhallen, der meget gerne vil have en legeplads. Håndboldklubben i Hårslev ønsker ikke at benytte volleyball-området med sandunderlag, hvor den nye legeplads skal placeres.

Flytningen af legepladsen betyder faktisk, at der bliver råd til flere legeredskaber end i første omgang.

- Da der allerede er sandfundering på området, skal leverandøren ikke i samme udstrækning som i Kirkeskoven udgrave området. På den baggrund har vi haft mulighed for at ”bytte” den mindre udgravning af området med en forøgelse af antallet af legeredskaber, oplyser John Arnshof.

Den kommende legeplads ligger tæt på den nyetablerede multibane, som officielt blev indviet i slutningen af august. Landsbyen fik 700.000 kroner i tilskud til etableringen af Nordfyns Kommune.

Når den nye legeplads er opstillet og funktionsdygtig, vil Hårslev Sogns Borgerforening afholde en indvielse i løbet af januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Efter kuldsejlet festival-projekt: Kommune kræver, at Caroline Ahlefeldt skal betale en halv million kroner inden 14 dage

Sydfyn

Et tip til kommunen om søen i Borgnæs

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Danmark

Lyt til Politik med Funding og Løvkvist: Støjberg skal vælge mellem den blå og den sorte tale på søndag

Middelfart For abonnenter

Britisk coronavariant har nået vestfynsk møbelfabrik: - Folk har ikke turdet sige, at de gerne ville arbejde hjemme

Annonce