Annonce
Sydfyn

Udvalg afviser forslag om omstridt dige i Hou

Det store havdige langs østkysten i Hou fortsætter ind foran de første sommerhuse på nordøstsiden. Det er en forlængelse af det dige udvalget for Trafik-,Teknik og Miljø mener man skal vælge, fremfor det omdiskuterede forslag om et dige langs Gustav Petersensvej. Arkivfoto: Roland Petersen.
Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget i Langeland Kommune siger nej til forslag om dige langs Gustav Petersensvej i sommerhusområdet i Hou

HOU: Selv om forvaltningen i Langeland Kommune gennem længere tid har arbejdet med et forslag fra en sommerhusejer i området i Hou, vendte udvalget for Trafik-, Teknik- og Miljø (TTM) tommelen nedad, da de mandag skulle indstille forslaget til kommunalbestyrelsen.

- Der har været diskuteret dige i Hou siden 1999, og det har været svært at træffe en beslutning, siger formanden for udvalget, Bo Nissen (K).

Forslaget, udvalget har afvist, gælder et dige langs Gustav Petersensvej indenfor Naturstyrelsens fredede område, og indbefatter desuden, at vejen i området hæves.

- Istedet anbefaler vi, at man benytter Kystdirektoratets forslag, der fremgår af Cowi-rapporten fra 2013. Det forslag betyder, at man fortsætter det dige, der er lavet i forlængelse af havdiget, nordpå. Der er i dag en betonmur, som efterhånden er dækket af sten. Det vil beskytte husene på spidsen af Nordlangeland og forhindre vandet i at komme ind her, siger Bo Nissen.

- Det har der tidligere været uenighed om, blandt andet fordi vandet ved tidligere oversvømmelser kommer sydfra ind i området, og beboerne på nordspidsen ikke har ønsket dige foran husene. Men vi finder Kystdirektoratets forslag mindst amatøragtigt, og derfor anbefaler vi det, tilføjer Bo Nissen.

- Der har været bemærkninger fremme om, at et dige langs Gustav Petersensvej ville lukke vandet inde og forhindre det i at kunne komme ud, uanset hvor vandet kommer fra, derfor synes vi, der er mest fornuft i at vælge det forslag, som fremgår af Cowi-rapporten fra 2013, og som Kystdirektoratet foreslår, siger han.

Det er et enigt TTM-udvalg, som kommer med indstillingen.

Foreløbig skal sagen på kommunalbestyrelsens møde mandag den 4. november.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce