Annonce
112

Udsultede sin ulvehund: Mand fra Harndrup idømt bøde

Foto: Colourbox
Mand fra Harndrup mødte ikke op i retten for at forklare eller forsvare, at han havde en udsultet ulvehund gående i sit hjem.

Harndrup: En mand fra Harndrup mødte fredag ikke op i retten for at forklare, hvorfor han tilbage i oktober måned havde en udsultet tjekkoslovakisk ulvehund gående på sin adresse i Harndrup.

Anklager Kirsten Flummer havde på forhånd snakket med manden om, at han ville få en bøde, hvis han ikke mødte op i retten, og det valgte han så at lade være med.

Derfor fik han en bøde på 10.000 kroner for groft uforsvarlig behandling af hunden.

Kirsten Flummer ved ikke, hvordan hunden blev opdaget, men en dyrlæge valgte at tage hunden med sig og overdrage den til dyreværnet uden, at manden var til stede på adressen den pågældende dag i oktober.

- Når man ikke møder op i retten, så får man en bøde efter taksterne, og jeg ved heller ikke, hvad der er sket med hunden efterfølgende, fortæller anklageren til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce