Annonce
Erhverv

Udstyr for milliarder skal holde flyttedag og rykke fra det gamle OUH til Nyt OUH - teknologien giver et nap

Indretningen af Nyt OUH kommer til at omfatte godt 500 rum, hvoraf der skal være avanceret, teknisk udstyr i de 225. Endnu er det indvendige af supersygehuset dog først ved at rejse sig - her er et sengeafsnit ved at tage form. Foto: Michael Bager
Digitale værktøjer hjælper med at regne og måle, når tungt, dyrt og stort udstyr som eksempelvis scannere skal flyttes fra det gamle OUH til Nyt OUH.

Teknologien har en gevaldig finger med i flytningen af udstyr og maskiner fra det gamle OUH til Nyt OUH.

Det er en flytning af stort, tungt og kostbart udstyr, og det er en flytning, der tager tid og skal planlægges nøje, og her kommer de digitale værktøjer i dén grad på banen.

JV CMB/Itinera - den italienske totalentreprenør - står blandt andet for apteringen - dvs. indretningen - af i alt 525 rum på Nyt OUH, og af de 525 rum er der avanceret teknisk udstyr i de 225.

Mahmood Taammoli, ingeniør og planlægger, forklarer, hvordan teknologien, der kan lave 3D-modeller af hele sygehusbyggeriet, også bruges, når flytningen af udstyret planlægges.


Vi behøver ikke at komme på det gamle OUH og forstyrre personalet i deres arbejde en masse gange.

Mahmood Taammoli


- Når vi f.eks skal finde ud af, hvordan vi flytter en scanner, har vi brug for at tage billeder og måle rummet på det gamle OUH op for at finde ud af, hvordan vi får scanneren ud. Vi skal sikre os, at den kan komme gennem de forskellige korridorer og gange, og nogle gange skal vi måske også til at flytte en væg for at få den ud, siger Mahmood Taammoli, der er ingeniør og arbejder for den italienske totalentreprenør.

Annonce

Trygt personale

Det smarte ved teknologien er også, at den sparer tid, påpeger han.

- Vi behøver ikke at komme på det gamle OUH og forstyrre personalet i deres arbejde en masse gange. Med den her teknologi kan vi både scanne, måle og tage billeder og bearbejde det hele i vores system.

- Når vi har målene og scanningerne, kan vi i computeren skabe en model og arbejde på, hvordan vi bedst flytter udstyret, for vi ved helt præcist, hvor meget det fylder, og hvor det skal ud fra og hen til, siger Mahmood Taammoli.

Det kræver omtanke og planlægning at flytte både udstyr og installationer - som f.eks denne tonstunge og kostbare PET/MR Scanner, der blev indviet på Odense Universitetshospital i 2018. Arkivfoto: Sugi Thiru

Teknikken bliver også brugt til næsten at kopiere et rum på det gamle OUH til Nyt OUH.

- Der er læger og teknisk personale, som har arbejdsgange og indretninger af rum, de er vant til, og som de gerne vil have duplikeret til Nyt OUH. Derfor tager vi billeder af, hvordan de gamle rum ser ud, og så går vi i gang med at arbejde med, hvordan de kan opbygges og indrettes ligesådan på Nyt OUH. Det gør personalet trygt og komfortabelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Lindø-direktør: Det er helt ude i hegnet, hvad vi bliver beskyldt for

Annonce