Annonce
Debat

Udstyk Trekanten til boliger - en virksomhed klemt mellem boligområder vil få det svært

Trekanten i Grønnemose har ligget som erhvervsjord i 31 år, uden det er blevet solgt. Nu vil kommunen udbyde det til erhverv, selv om lokale længe har kæmpet for, at det skal udstykkes til boligområde. Foto: Google My Maps.

Med sin beslutning om alligevel at udbyde Trekantgrunden lader kommunen logik og løfter overtrumfe af penge – og har samtidig den frækhed at mene, at vi skal være glade. Men det er vi ikke.

Man fristes til at advare den stakkels virksomhed, der måtte forvilde sig til at købe Trekantgrunden. Vi vil ikke se med milde øjne på nogen form for gene, der måtte udspringe af en virksomheds aktiviteter; det være sig lyde, lugt, lys eller andet. En virksomhed, der bliver klemt inde mellem allerede etablerede boligområder, vil helt naturligt få det svært.


Man fristes til at advare den stakkels virksomhed, der måtte forvilde sig til at købe Trekantgrunden

Pernille Illum


Det unikke ved Grønnemose er den absolutte nærhed til motorvejen og potentialet til at kunne tiltrække pendlere. Dem, der ikke drives af det yndige og vandnære i Assens by eller indkøbsmulighederne i satellitbyerne, men drives af, at man skal bo praktisk i forhold til infrastrukturen.

Vi har altid pendlet langt (i dag til København), og vi bosatte os specifikt i Grønnemose for, at vi begge skulle have så stort et jobmæssigt opland som muligt. Her er vi ultratæt på motorvejen. Vi har tidligere boet i Gelsted, og de sidste seks-syv kilometer var dræbende og langsomme.

Langdistancependlerne, der ikke kan nøjes med toget, kan man ikke nå ved at udstykke i Aarup, Assens eller Tommerup. Hverken Assens Kommune eller (daværende, red.) Aarup Kommune har dog nogensinde set fornuften i at udvikle Grønnemose til bosætning.

Der har i nogle år været optakt til udflytning fra de store byer. Lige nu er bosætningstrafikken ud af storbyerne stor. Børnefamilier har i høj grad fået øjnene op for, at plads, lys, luft, billigere boliger og hjemmearbejdsdage er at foretrække frem for de små, dyre lejligheder.

Særligt efter corona er tendensen stigende. Dertil kommer, at mange mennesker slet ikke har råd til at bosætte sig i byerne. Det er mærkbare og dokumenterede tendenser. Arbejdspladserne flytter sig dog ikke, og derfor kræver disse nye pendlere infrastruktur og byggegrunde.

Vi mangler bare kommunens prioritering. Udstyk Trekanten til boliger. Nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce