Annonce
Sydfyn

Udstilling på Skovsgaard: Tre kunstnere tegner med lys og skygger

Udstillingen "Skygger - spor af Skovsgaards fortid" kan opleves fra den 17. august. Privatfoto: John Rasmussen
Inspirationskilden er den sidste slægtsejer

Hennetved: Kunstmalerne Alfio Bonanno, Keld Nielsen og fotograf John Rasmussen udstiller på Skovsgaard fra 17. august til 10. oktober på Skovsgaard. Udstillingen hedder ”Skygger - spor af Skovsgaards fortid”, og netop skygger spiller en hovedrolle i de tre kunstneres malerier og fotografier.

Ordet fotografi betyder at tegne med lys, og med det in mente har fotograf John Rasmussen fået meget ud af at se på, hvordan de to malere placerer lyset i deres billeder.

- Kombinationen af maleri og fotografi har været sjov for os. Og jeg er blevet meget inspireret af malerne, for de kan jo bare gøre, hvad de vil. Jeg er jo begrænset af motivet.

- Malerne lægger skyggerne, hvor de har lyst, mens jeg jo har skullet lede efter skyggerne, siger John Rasmussen.

Inspirationskilden til udstillingen har været Ellen Fuglede - Skovsgaards sidste slægtsejer, som døde i 1979.

- Vi har besøgt Ellen Fugledes hus – altså Skovsgaard, og der har vi fået lov til at gå rundt uden for sæsonen.

Her har de tre kunstnere gået rundt for at undersøge husets fortid og dermed Ellen Fugledes liv.

- Mange tror, Ellen Fuglede havde et ynkeligt liv. Men det havde hun ikke. Hun var et positivt menneske, og hun var god ved sine folk. Hendes mor var skrap, og blandt andet derfor blev hun ikke gift. Men så tog hun 30 til 40 katte til sig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce