Annonce
Assens

Udstilling om parcelhuskvartererne i Ebberup

Rejsegilde på ejendommen Nyvej 12 i Ebberup i 1962. Fra venstre ses Klara Møller, Poul Martin Jensen, Karen Jensen, Otto Trapp, Holger Malvang og P. O. Rasmussen. Foto: Kærum-Sønderby Lokalhistoriske Forening
Annonce

Ebberup: Lørdag den 9. november er det Arkivernes Dag, og i den aledning byder Kærum-Sønderby Lokalhistorisk Forening kl. 10 – 16 på billedudstilling og kaffe i foreningens lokaler i Spinderhuset, Prinsevej 51 i Ebberup. I år er udstillingens titel ”Nybyggerne i Ebberup”.

En hel del indflyttere i enten gamle eller nyere boliger viser ofte interesse for at erhverve viden både om, hvordan deres hus eller bydel tidligere så ud og om tidligere beboere. Her har de lokalhistoriske arkiver og foreninger en vigtig opgave at formidle.

Foreningen besluttede derfor for to år siden at udvide arkivets samling ved at indsamle billeder af huse og mennesker fra de parcelhuskvarterer, der skød op Ebberup i perioden 1960 – 1985. Efter indslag fra nogle ”nybyggere” ved generalforsamlingen i begyndelsen af 2018, artikler i de to efterfølgende årsskrifter samt skriftlige opfordringer til alle nybyggerhusenes beboere om at aflevere eller udlåne billeder til scanning, er foreningen nu klar til på Arkivernes Dag at vise resultatet af to års forberedelser.

Toftedalsvej 5 i Ebberup under opførelse i 1971. Foto: Kærum-Sønderby Lokalhistoriske Forening
Ebberup Skole med det nye villakvarter mod vest i baggrunden, 1974. Foto: Kærum-Sønderby Lokalhistoriske Forening
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Fyn For abonnenter

Analyse: Nyd ferien - Fynske borgmestre vender tilbage til bedre, men usikker økonomi

Annonce