Annonce
Fyn

Udstilling: Fredericia Kunstforening i enestående samarbejde med Museum Heerup i Rødovre

Museumsleder Anni Lave Nielsen fra Heerup Museum i Rødovre var med til at montere Fredericia Kunstforenings udstilling på Kulturcenter Kongensgade 111. Her er hun sammen med foreningens formand, Poul Jakobsen, med et af de mange udstillede værker. Foto: Peter Friis Autzen

Aldrig før har museet for Henry Heerup-værker udlånt så mange værker som til udstillingen i Fredericia.

Fredericia: Rummene summer af forventning. Store og Lille Sal på Kulturcenter Kongensgade 111 lægger lokaler til Fredericia Kunstforenings største udstilling nogensinde: En lang række værker af kunstneren Henry Heerup.

Udstillingen har været længe undervejs frem til ferniseringen 1. februar. I lokalerne arbejdes der her to døgn inden med montering af værker. Flere af kunstforeningens bestyrelse er til stede. Blandt andre Vagn Sørensen, der i to år har arbejdet hårdt for at få udstillingen stablet på benene.

Folkene, der flytter rundt på værkerne, har gummihandsker på for at beskytte værkerne - hvoraf flere er skrøbelige. Malerikonservator Pernille Brostrøm fra Kunstkonserveringen studerer detaljer på et maleri gennem lup og med koncentreret lys. Værkerne må endelig ikke tage skade.

Vi vil gerne udbrede kendskabet til Heerup. Og vi er glade for, at Fredericia Kunstforening laver så flot en udstilling.

Anni Lave Nielsen, Heerup Museum

Fakta


  • Udstillingen varer til og med 24. februar.
  • Åbningstiderne er tirsdag-fredag fra 14-17, lørdag fra 11-17 og søndag fra 14-17.
  • Mandag 18. februar klokken 19 holder Anni Lave Nielsen foredrag om Henry Heerup. Det sker i Kulturcenter Kongensgade 111.
Maleri-konservator Pernille Brostrøm fra Kunstkonserveringen holder øje med, at de mange malerier ikke tager skade. Foto: Peter Friis Autzen

Arbejdernes kunstmaler

Henry Heerup levede fra 1907 til 1993. Han var af arbejderbaggrund, og dét kunne man fornemme på hans kunst, fortæller museumsleder Anni Lave Nielsen fra Heerup Museum i Rødovre.

- Han voksede op med skraldemanden og mureren som forbilleder: Man skulle gøre nytte - også som kunstner. Så han gik op i at være i kontakt med sit publikum. Derfor er der mange, der stadig får noget helt personligt ud af hans værker - de forbinder hans motiver med noget fra deres eget liv, siger Anni Lave Nielsen.

Heerup Museum har lånt 33 værker ud til Fredericia Kunstforening. Så mange har de aldrig før lånt ud på én gang.

- Som Vagn siger, er Kunstforeningen jo Fredericias eneste kunstmuseum. Udstillingen her kunne ikke stables på benene uden ham. Og samtidig har vi glæde af erhvervslivets opbakning, siger Poul Jakobsen, der er formand for Fredericia Kunstforening.

Kunstforeningen har ambitioner om at lave mindst én stor udstilling hvert år. Heerup-udstillingen følger dermed i kølvandet på Jens Galschiøt-udstillingen i 2017 og sidste års Per Kirkeby-udstilling.

Museumsleder Anni Lave Nielsen og foreningsformand Poul Jakobsen glæder sig over udstillingen og det enestående samarbejde, som især foreningens tovholder, Vagn Sørensen, skal have æren for. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Dorte er en af de få læger, der udskriver medicinsk cannabis - hun gør det til helt særlige patienter

Fyn For abonnenter

Rasmus har altid smerter - medicinsk cannabis giver ham et liv: - Jeg troede ikke for fem flade ører på det - jeg bad lægen rende og hoppe

Annonce