Annonce
Nordfyn

Udstilling: Affald, bæredygtighed og madspild

Hvordan lever man bæredygtigt? Det kan finde ud af ved at besøge Otterup Bibliotek den kommende tid. Arkivfoto: Magnus Harkjær

Bæredygtighed er kommet for at blive. Otterup Bibliotek står bag fire ugers tema om begrebet, som omfatter udstillinger og ny viden.

Otterup: Hvad er bæredygtighed? Og hvad kan det bruges til?

Spørgmål, som udstilling fra Genbrug og Renovation svarer på gennem en udstilling om affaldssortering og bæredygtighed. Den kan opleves over fire uger i januar og februar på Otterup Bibliotek, der kører et tema om bæredygtighed i hverdagen.

I ugerne 4-6 giver Otterup Produktionsskole deres bud på bæredygtighed, når eleverne udstiller forskellige genbrugsting tæpper, tasker, porcelænsting og lignende. IT-værkstedet viser på plancher, hvad bæredygtighed kan være i hverdagen, og kreative elever er på plads i et arbejdende værksted tirsdag 30. januar fra klokken 11-16.30.

Selina Juul er Danmarks førende ekspert på madspild. Torsdag 25. januar klokken 19 vil hun gøre folk klogere på, hvad den enkelte kan gøre både for at reducere madspildet, få flere penge og mere fritid og bidrage til et bedre miljø.

Annonce

Lysshow og led-pærer

Biblioteket har også inviteret EnergiTjenesten, som er en uvildig og non-profit organisation til at fortælle om det gode lys, og hvordan man finder den rigtige pære i butikken eller webshoppen. Det sker torsdag d. 18. januar 2018 i tidsrummet 14.30-16.30, og det er gratis at deltage.

EnergiTjenesten følger det op af gode råd, et lille "lysshow" med LED-pærer og "huskesedler", som man kan tage i tasken eller tegnebogen, så det bliver lettere næste gang, der skal handles pærer. Tjenesten svarer også gerne på andre spørgsmål om energibesparelser og energiforbedringer af boligen. . Så også her er gode muligheder for at få tips til forskellige måder at tænke bæredygtighed ind i sin hverdag./EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce