Annonce
Faaborg-Midtfyn

Udstilling åben: Kom og se alt om Faaborgs store forvandling

Hanne Raunsmed og Lisbeth Sommerlund fra kommunen har nu åbnet udstillingen her i Vestergade 8, hvor du kan se alt om Faaborgs kommende forvandling. Foto: Palle Søby
Resten af ugen plus de to sidste onsdage inden jul kan du i det tomme butikslokale ved siden af Vesterport Bageri se alle forslagene fra arkitektkonkurrencen om udviklingen af Faaborg havn og by.

Faaborg: Hvis du ikke nåede at være blandt de 400-500 faaborgensere tirsdag aften i Forum Faaborg, da arkitektkonkurrencen om slagterigrunden og byens udvikling blev afsløret, kan du stadig nå at se alle arkitekternes forslag.

De er nu udstillet i det tomme butikslokale i Vestergade 8, hvor tøjbutikken Lise R tidligere havde til huse. Det er lige ved siden af Vesterport Bageri.

Her kan du se og nærstudere både vinderforslaget og forslagene fra de to andre arkitektfirmaer, der deltog i konkurrencen.

Udstillingen vil være bemandet med Lisbeth Sommerlund og Hanne Raunsmed, begge projektledere i Faaborg-Midtfyn Kommune. De sørger for kaffe og kage og er klar til at besvare spørgsmål og fortælle om planerne.

Udstillingen er åben resten af ugen med disse åbningstider:

Onsdag 13.00-17.30.

Torsdag 13.00-16.30.

Fredag 13.00-17.30.

Lørdag 10.00-12.00.

Herefter er udstillingen åben onsdag 11. december og onsdag 18. december, begge dage klokken 13.00-17.30.

Men rent faktisk kan du hele døgnet rundt se vinderforslaget, der er sat op i udstillingsvinduet. Så hvis du en sen nattetime er på vej hjem fra værtshus, kan du såmænd slå et slag forbi Vestergade 8 og se nærmere på, hvordan Faaborg vil blive forvandlet de kommende år.

Annonce
Udstillingen med alle arkitekternes forslag ligger her i den tidligere tøjforretning i Vestergade 8. Lisbeth Sommerlund og Hanne Raunsmed fra kommunen er klar til at vise frem og fortælle næmere resten af ugen samt de to sidste onsdage inden jul. Foto: Palle Søby
På udstillingen kan du se alle forslagene fra de tre arkitektfirmaer, der har været med i konkurrencen. Foto: Palle Søby
Det er med begejstring, at Lisbeth Sommerlund og Hanne Raunsmed her viser vinderforslaget frem. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Annonce