Annonce
112

Udspringer af Daabas-efterforskning: Levering af heroin koster næsten to års fængsel

Til tirsdagens retsmøde blev der på tilskuerrækkerne ventet i spænding på dommerens beslutning om straffens længde. Arkivfoto: Michael Bager
En 42-årig mand blev ved Retten i Odense tirsdag idømt næsten to års fængsel for levering af heroin. Manden tilstod i sagen, der er udsprunget af den længerevarende efterforskning, der har ført til, at den tidligere leder af Black Army blev taget i at have overdraget over et kilo heroin.

Levering af 100 gram heroin og et forsøg på levering af yderligere 100 gram kostede en 42-årig mand fra Odense tæt på to års fængsel, da dommen tirsdag faldt ved Retten i Odense. Manden var sigtet for at have overtrådt loven om euforiserende stoffer ved at have overdraget heroinen mod et betydeligt vederlag eller til et større antal personer.

Retsmødet tog sin start klokken 08.45. Omkring klokken 09.10 var dommen afsagt og Ferhat Kolling Yuardaer på vej tilbage til arresten. Det var nemlig en tilståelsessag, der var lagt op til, og da den nu dømte havde taget plads i stolen i midten af lokalet, blev det slået fast, at han stod ved sin tilståelse.

Sigtelsen blev derfor til tiltale, og retten skulle kun tage stilling til straffens længde.

Annonce

Leverede gennem kurer

Med sin krop placeret i stolen i lokalets midte bekræftede Ferhat Kolling Yuardaer, hvad der var blevet læst højt af anklageskriftet.

Den 22. januar i år omkring klokken 19.50 havde han gennem en kvindelig kurer, der også er sigtet - dog i en sag for sig selv - leveret 100 gram heroin til en adresse i Odense. På et senere tidspunkt havde han forsøgt at levere 100 gram yderligere gennem den samme kurer, men til en anden person end første gang. Det mislykkedes af ukendte årsager.

- Jeg vil ikke nærmere ind på det. Men det er rigtigt, at jeg har stået for leveringen af de 100 gram, og at der skulle have været leveret 100 gram mere til en anden person, lød det fra den tiltalte.

Fra anklageren blev der lagt vægt på, at Ferhat Kolling Yuardaer i 2014 blev idømt fire år og seks måneders fængsel for lignende kriminalitet. Og anklageren gik derfor i byretten tirsdag efter en straf på et år og ti måneders ubetinget fængsel. Forsvareren lagde op til halvandets års fængsel.

Dommeren valgte at følge anklageren og idømte manden et år og ti måneders ubetinget fængsel. Der lød ingen protester fra forsvareren. Heller ikke til beslutningen om, at han fortsat skal sidde varetægtsfængslet indtil en eventuel anke eller strafafsoning. Noget, den dømte mand har gjort siden januar.

Længere efterforskning

Sagen var en udspringer af en længerevarende efterforskning, der har ført til, at den tidligere bandeleder af Black Army, Mohammed Daabas, i januar blev taget i at have videreoverdraget over halvandet kilo heroin, der skal være blevet solgt i og omkring Odense. Daabas blev varetægtsfængslet 1. februar. Han nægtede sig skyldig.

Tirsdagens retssag er én ud af flere sager, der er udsprunget af Daabas-efterforskningen. Der har i alt været fem varetægtsfængslinger.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce