Annonce
112

Udspringer af Daabas-efterforskning: Levering af heroin koster næsten to års fængsel

Til tirsdagens retsmøde blev der på tilskuerrækkerne ventet i spænding på dommerens beslutning om straffens længde. Arkivfoto: Michael Bager
En 42-årig mand blev ved Retten i Odense tirsdag idømt næsten to års fængsel for levering af heroin. Manden tilstod i sagen, der er udsprunget af den længerevarende efterforskning, der har ført til, at den tidligere leder af Black Army blev taget i at have overdraget over et kilo heroin.

Levering af 100 gram heroin og et forsøg på levering af yderligere 100 gram kostede en 42-årig mand fra Odense tæt på to års fængsel, da dommen tirsdag faldt ved Retten i Odense. Manden var sigtet for at have overtrådt loven om euforiserende stoffer ved at have overdraget heroinen mod et betydeligt vederlag eller til et større antal personer.

Retsmødet tog sin start klokken 08.45. Omkring klokken 09.10 var dommen afsagt og Ferhat Kolling Yuardaer på vej tilbage til arresten. Det var nemlig en tilståelsessag, der var lagt op til, og da den nu dømte havde taget plads i stolen i midten af lokalet, blev det slået fast, at han stod ved sin tilståelse.

Sigtelsen blev derfor til tiltale, og retten skulle kun tage stilling til straffens længde.

Annonce

Leverede gennem kurer

Med sin krop placeret i stolen i lokalets midte bekræftede Ferhat Kolling Yuardaer, hvad der var blevet læst højt af anklageskriftet.

Den 22. januar i år omkring klokken 19.50 havde han gennem en kvindelig kurer, der også er sigtet - dog i en sag for sig selv - leveret 100 gram heroin til en adresse i Odense. På et senere tidspunkt havde han forsøgt at levere 100 gram yderligere gennem den samme kurer, men til en anden person end første gang. Det mislykkedes af ukendte årsager.

- Jeg vil ikke nærmere ind på det. Men det er rigtigt, at jeg har stået for leveringen af de 100 gram, og at der skulle have været leveret 100 gram mere til en anden person, lød det fra den tiltalte.

Fra anklageren blev der lagt vægt på, at Ferhat Kolling Yuardaer i 2014 blev idømt fire år og seks måneders fængsel for lignende kriminalitet. Og anklageren gik derfor i byretten tirsdag efter en straf på et år og ti måneders ubetinget fængsel. Forsvareren lagde op til halvandets års fængsel.

Dommeren valgte at følge anklageren og idømte manden et år og ti måneders ubetinget fængsel. Der lød ingen protester fra forsvareren. Heller ikke til beslutningen om, at han fortsat skal sidde varetægtsfængslet indtil en eventuel anke eller strafafsoning. Noget, den dømte mand har gjort siden januar.

Længere efterforskning

Sagen var en udspringer af en længerevarende efterforskning, der har ført til, at den tidligere bandeleder af Black Army, Mohammed Daabas, i januar blev taget i at have videreoverdraget over halvandet kilo heroin, der skal være blevet solgt i og omkring Odense. Daabas blev varetægtsfængslet 1. februar. Han nægtede sig skyldig.

Tirsdagens retssag er én ud af flere sager, der er udsprunget af Daabas-efterforskningen. Der har i alt været fem varetægtsfængslinger.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce