Annonce
Nyborg

Udspionerede ansatte: Betaler bod på 70.000 kroner

En it-konsulent, der udspionerede to ansatte på 4Kløverskolen i Ørbæk, koster nu Nyborg Kommune en bod på 70.000 kroner.Foto: Martin Ravn
Nyborg Kommune erkender, at det var forkert at sende it-konsulent ud på 4Kløverskolen i Ørbæk med et skjult kamera.

Nyborg: Et år efter, en it-konsulent mødte op på 4Kløverskolen i Ørbæk med et skjult kamera, har den såkaldte it-skandale i Nyborg Kommune fundet en afslutning.

Efter et langstrakt forhandlingsforløb har Nyborg Kommune aflagt fuld tilståelse og erklæret sig parat til at betale en bod på 70.000 kroner.

Det fremgår af et forlig, der afslutter den faglige strid om udspioneringen af skoleleder Palle Graae Nielsen og skolesekretær Lone Nellemann Ølgaard.

Ifølge forliget, der ud af de to berørte ansatte er underskrevet af Nyborg Kommune, KL, Lærernes Centralorganisation, Skolelederforeningen, HK Kommunal og de faglige organisationers Forhandlingsfællesskabet, erkender Nyborg Kommune, at "datasikkerhedsundersøgelsen har haft et ekstraordinært og uheldigt forløb".

Samtidig er parterne enige om, at der ikke kan rejses yderligere krav i forbindelse med sagen, hvor reglerne i en særlig aftale om, hvordan og hvornår kommunerne må kontrollere de ansattes arbejde, er overtrådt.

Annonce

Lokkede ansatte i it-fælde

Sagen om udspioneringen af de ansatte på 4Kløverskolen kom først til offentlighedens kendskab i januar i år.

Men det var helt tilbage i november sidste år, en it-konsulent fra et sikkerhedsfirma, Nyborg Kommune havde bestilt til opgaven, forsøgte at lokke de ansatte på 4Kløverskolen i en fælde, der skulle få dem til at bryde kommunes retningslinjer for it-sikkerheden.

Nyborg Kommunes kommunaldirektør, Lars Svenningsen, er tilfreds med, at sagen nu er lukket.

- Vi anerkender, at de skjulte videooptagelser, der blev foretaget uden at varsle medarbejderne, var et brud på aftalen om kontrolforanstaltninger. Det var den forkerte måde at gøre det på, siger Lars Svenningsen.

Skoleleder Palle Graae Nielsen er også glad for, at sagen nu omsider er afsluttet.

- Jeg er glad for, at kommunen erkender, at det, der foregik, var forkert. Men jeg undrer mig over sagens lange forløb. Den kunne have været afsluttet i november sidste år, siger Palle Graae Nielsen, der ligesom skolesekretær Lone Nellemann Ølgaard personligt har været dybt berørt af sagen.

Boden på 70.000 kroner tilfalder i øvrigt formelt de faglige organisationer i Forhandlingsfællesskabet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce