Annonce
Nyborg

Udspionerede ansatte: Betaler bod på 70.000 kroner

En it-konsulent, der udspionerede to ansatte på 4Kløverskolen i Ørbæk, koster nu Nyborg Kommune en bod på 70.000 kroner.Foto: Martin Ravn
Nyborg Kommune erkender, at det var forkert at sende it-konsulent ud på 4Kløverskolen i Ørbæk med et skjult kamera.
Annonce

Nyborg: Et år efter, en it-konsulent mødte op på 4Kløverskolen i Ørbæk med et skjult kamera, har den såkaldte it-skandale i Nyborg Kommune fundet en afslutning.

Efter et langstrakt forhandlingsforløb har Nyborg Kommune aflagt fuld tilståelse og erklæret sig parat til at betale en bod på 70.000 kroner.

Det fremgår af et forlig, der afslutter den faglige strid om udspioneringen af skoleleder Palle Graae Nielsen og skolesekretær Lone Nellemann Ølgaard.

Ifølge forliget, der ud af de to berørte ansatte er underskrevet af Nyborg Kommune, KL, Lærernes Centralorganisation, Skolelederforeningen, HK Kommunal og de faglige organisationers Forhandlingsfællesskabet, erkender Nyborg Kommune, at "datasikkerhedsundersøgelsen har haft et ekstraordinært og uheldigt forløb".

Samtidig er parterne enige om, at der ikke kan rejses yderligere krav i forbindelse med sagen, hvor reglerne i en særlig aftale om, hvordan og hvornår kommunerne må kontrollere de ansattes arbejde, er overtrådt.

Annonce

Lokkede ansatte i it-fælde

Sagen om udspioneringen af de ansatte på 4Kløverskolen kom først til offentlighedens kendskab i januar i år.

Men det var helt tilbage i november sidste år, en it-konsulent fra et sikkerhedsfirma, Nyborg Kommune havde bestilt til opgaven, forsøgte at lokke de ansatte på 4Kløverskolen i en fælde, der skulle få dem til at bryde kommunes retningslinjer for it-sikkerheden.

Nyborg Kommunes kommunaldirektør, Lars Svenningsen, er tilfreds med, at sagen nu er lukket.

- Vi anerkender, at de skjulte videooptagelser, der blev foretaget uden at varsle medarbejderne, var et brud på aftalen om kontrolforanstaltninger. Det var den forkerte måde at gøre det på, siger Lars Svenningsen.

Skoleleder Palle Graae Nielsen er også glad for, at sagen nu omsider er afsluttet.

- Jeg er glad for, at kommunen erkender, at det, der foregik, var forkert. Men jeg undrer mig over sagens lange forløb. Den kunne have været afsluttet i november sidste år, siger Palle Graae Nielsen, der ligesom skolesekretær Lone Nellemann Ølgaard personligt har været dybt berørt af sagen.

Boden på 70.000 kroner tilfalder i øvrigt formelt de faglige organisationer i Forhandlingsfællesskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Annonce