Annonce
Nyborg

Udspionerede ansatte: Betaler bod på 70.000 kroner

En it-konsulent, der udspionerede to ansatte på 4Kløverskolen i Ørbæk, koster nu Nyborg Kommune en bod på 70.000 kroner.Foto: Martin Ravn
Nyborg Kommune erkender, at det var forkert at sende it-konsulent ud på 4Kløverskolen i Ørbæk med et skjult kamera.

Nyborg: Et år efter, en it-konsulent mødte op på 4Kløverskolen i Ørbæk med et skjult kamera, har den såkaldte it-skandale i Nyborg Kommune fundet en afslutning.

Efter et langstrakt forhandlingsforløb har Nyborg Kommune aflagt fuld tilståelse og erklæret sig parat til at betale en bod på 70.000 kroner.

Det fremgår af et forlig, der afslutter den faglige strid om udspioneringen af skoleleder Palle Graae Nielsen og skolesekretær Lone Nellemann Ølgaard.

Ifølge forliget, der ud af de to berørte ansatte er underskrevet af Nyborg Kommune, KL, Lærernes Centralorganisation, Skolelederforeningen, HK Kommunal og de faglige organisationers Forhandlingsfællesskabet, erkender Nyborg Kommune, at "datasikkerhedsundersøgelsen har haft et ekstraordinært og uheldigt forløb".

Samtidig er parterne enige om, at der ikke kan rejses yderligere krav i forbindelse med sagen, hvor reglerne i en særlig aftale om, hvordan og hvornår kommunerne må kontrollere de ansattes arbejde, er overtrådt.

Annonce

Lokkede ansatte i it-fælde

Sagen om udspioneringen af de ansatte på 4Kløverskolen kom først til offentlighedens kendskab i januar i år.

Men det var helt tilbage i november sidste år, en it-konsulent fra et sikkerhedsfirma, Nyborg Kommune havde bestilt til opgaven, forsøgte at lokke de ansatte på 4Kløverskolen i en fælde, der skulle få dem til at bryde kommunes retningslinjer for it-sikkerheden.

Nyborg Kommunes kommunaldirektør, Lars Svenningsen, er tilfreds med, at sagen nu er lukket.

- Vi anerkender, at de skjulte videooptagelser, der blev foretaget uden at varsle medarbejderne, var et brud på aftalen om kontrolforanstaltninger. Det var den forkerte måde at gøre det på, siger Lars Svenningsen.

Skoleleder Palle Graae Nielsen er også glad for, at sagen nu omsider er afsluttet.

- Jeg er glad for, at kommunen erkender, at det, der foregik, var forkert. Men jeg undrer mig over sagens lange forløb. Den kunne have været afsluttet i november sidste år, siger Palle Graae Nielsen, der ligesom skolesekretær Lone Nellemann Ølgaard personligt har været dybt berørt af sagen.

Boden på 70.000 kroner tilfalder i øvrigt formelt de faglige organisationer i Forhandlingsfællesskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Prædiken. Skamløs i sin kærlighed

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Annonce