Annonce
Nordfyn

Udsolgt: Tårene trillede af grin i Skovby

De har konstant riven ude efter hinanden, men man er ikke i tvivl om at Tørfisk har det

Skovby: De har efterhånden holdt sammen gennem snart 40 år og har tilbagelagt tusindevis af kilometer mellem danske scener. Fredag aften lagde Tørfisk vejen forbi Skovby Forsamlingshus, der med 160 gæster måtte melde allerede for længe siden kunne melde udsolgt til koncerten.

- Vi må have 250 inde, når der er åbent mellem salene, men det skal også være lidt intimt og hyggeligt - og alle skal kunne se scenen, siger Knud Erik Hansen fra forsamlingshuset.

Inden koncerten var der spisning - og menuen bød ikke på tørfisk.

Det gjorde til gengæld de næste timers charmerende underholdning på scenen, hvor de fire tørre fik sneget alle deres kendte sange ind mellem en masse snak. I forhold til at de snart er på vej mod et guldbryllup i orkestret, så er de godt nok meget ude med riven efter hinanden.

Den meget underholdende kvartet udgiver sådan cirka et album hvert andet år - og siden 1983 er det blevet til ikke mindre end 21 albums, så den megen snak skyldtes langt fra, at de ikke havde øvet nok sange på repertoiret.

Og så er det ellers bare at knalde albuerne i bordet, for ... turen er en dejlig rejse ned ved fjorden ud mod havet gennem jylland, når man rejser med vltj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce