Annonce
Faaborg-Midtfyn

Udsolgt på tre dage: Allan Olsen-scoop giver Katterød mod på mere

Mikkel Tranholm Larsen og Christina Groneberg Dreyer lukker døren op for Allan Olsen og 90 betalende gæster i januar. Det var udsolgt til koncerten på tre dage efter et opslag på Facebook. Foto: Palle Søby

Katterød: Det tog blot bestyrelsen for Katterød Forsamlingshus tre dage at få solgt billetterne til en koncert med den nordjyske entertainer Allan Olsen, og selv om det scoop var lidt af et lykketræf, har bestyrelsen fået mod på at få meget mere liv i huset.

- Jeg blev mildt sagt overrasket, da Allan Olsens manager kontaktede os, og spurgte om vi ville lave en koncert med ham. Min første tanke var: "Det har vi da overhovedet ikke kapacitet til." Men Allan Olsen stiller selv med lydanlæg og alt, hvad der ellers skal til. Det eneste vi egentlig skal er at sælge øl. Det kan vi nok overkomme fortæller Mikkel Tranholm Larsen fra forsamlingshusets aktivitetsudvalg.

Historien bag den lidt sælsomme forespørgsel fra den kendte sanger er, at han gerne vil tilbage til rødderne:

- Før han blev rigtig kendt tog han ud og spillede sådan nogle steder. Så har han siddet og kigget på et kort for at finde steder, han ikke har spillet før, og han faldt for navnet Katterød, fordi han synes, det lyder så sødt, fortæller Mikkel Tranholm Larsen.

Allan Olsen har betinget sig, at der kun sælges 90 billetter, fordi der også skal være plads til at hjælpere kan komme ind og opleve ham, så der bliver fyldt op til grænsen for, hvad brandmyndighederne vil tillade, 120 pladser. Og de er altså forlængst revet væk.

- Vi tænkte, at når vi kan få Allan Olsen, så må det også kunne lade sig gøre at trække andre store navne til Katterød, men efter vi har forhørt os lidt om priser på kendte musikere, er det skudt lidt til side. I stedet forsøger vi os med nogle lidt mere lokale arrangementer, så vi prøver med et par arrangementer som "vin og svin" og ølsmagning, ligesom vi også har planer om at lave en madklub for mænd, fortæller Mikkel Tranholm Larsen.

Det er er 23. januar, at Allan Olsen dukker op med sit one-man show "På afveje" i Katterød.

Annonce
Allan Olsen tager på en solo-turne, der blandt andet fører ham til Katterød i januar. Arkivfoto: Morten Rygaard.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce