Annonce
Fyn

Udskældt plakat kommer også fra medarbejderne selv

Plakater på OUH kritiseres blandt andet for, at man vil åbne og se medarbejdernes skabe igennem for ekstra tøj. Fællestillidsrepræsentant for medarbejderne på OUH, Kirsten Nikolajsen, fortæller, at de har fået en del tilkendegivelser om, at der ligger meget i skabene. Arkivfoto: Michael Bager
Kritik på sociale medier klandrer ledelsen på OUH for at give medarbejderne ansvaret for de manglende tøjgenstande. Men plakaten er også en opsang fra medarbejderne selv.
Annonce

Fyn: Plakater på OUH opfordrer nu medarbejdere til at indlevere overskydende uniformsdele. Lige nu mangler der 8000. Hvis det ikke sker, kan det betyde gennemgang af skabene.

Det har rejst stor kritik på Facebook, hvor blandt andet læge på OUH, Paul Peterslund, skriver:

"Det er fedt med en ledelse der ikke løser problemet, men får placeret ansvaret for problemets opståen hos medarbejderne."

Men kritikken overser en meget vigtig detalje, understreger fællestillidsrepræsentant for medarbejderne på OUH, Kirsten Nikolajsen.

For plakatens afsender er ikke kun ledelsen. Det er også medarbejderne selv, der har været med inde over.

- Vi har som medarbejderforening fået mange henvendelser fra kollegaer om, at der mangler tøj. Vi har selvfølgelig rejst en bekymring længere op i systemet om, at der er en mangelsituation, siger hun.

For det er problematisk, når tøjet ikke kommer til vask. Kirsten Nikolajsen fortæller, at man har måtte finde nødløsninger med engangsuniformer og uniformer i forkerte størrelse på grund af mangel.

Tidligere har der været forsøgt med pænere opslag i omklædningsrummene, hvor man opfordrede medarbejderne til at få uniformerne ud af skabene og til vask. Men det har ikke hjulpet nok. Nu prøver de noget andet.

- Vi er ikke gået ind i det her med hovedet ind armen. Vi vidste godt, at det var kontroversielt. Det er også derfor, at vi siger, nu giver vi det lige to uger og ser, om vi ikke kan få folk til at kigge godt efter, siger hun.

Annonce

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at rene uniformer har været en mangelvare på OUH. Det er ikke en gang første gang i år. I december sidste år overtog De Forenede Dampvaskerier vaskeopgaven på hospitalerne, og det medførte store vanskeligheder med mangel på rent sengetøj, uniformer og tæpper til patienter.

Men ifølge Lars Krauke Nielsen ligger problemet ikke umiddelbart hos vaskeriet i denne omgang.

- De Forenede Dampvaskerier har indsat, hvad der svarer til 60.000 uniformsgenstande efter opstarten i januar sidste år. Ud fra vaskeriets beregninger tyder det på, at en del af det tøj hober sig op her på OUH, siger han.

Ud over at skabe problemer med medarbejderne, er OUH forpligtet over for vaskeriet til at få uniformsdelene i rotation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce