Annonce
forside

Udskældt kirurgisk afdeling: Får ny overlæge med ansvar for uddannelse

Der er skiftet uddannelsesansvarlig overlæge på Kirurgisk Afdeling A på Svendborg Sygehus. Foto: Katrine Becher Damkjær

Den uddannelsesansvarlige overlæge på Kirurgisk afdeling A på Svendborg Sygehus har fået frataget sin funktion, men det har intet med den seneste kritik at gøre, siger ledende overlæge.

Svendborg/Odense: Ledelsen på den omdiskuterede Kirurgisk afdeling A har valgt en ny uddannelsesansvarlig overlæge på Svendborg Sygehus.

Arbejds- og uddannelsesmiljøet på afdelingen har i de seneste dage været under heftig kritik fra fællestillidsmand og formanden for Yngre Læger, der mener, arbejdsmiljøet på afdelingen er så kritisabelt, at det er til fare for patienterne.

Mandag i sidste uge kritiserede læge Iza Alfredsen arbejdsmiljøet på kirurgisk afdeling og Fælles Akutmodtagelse på Svendborg Sygehus i den periode, hvor den unge læge, som er dømt for grov forsømmelse, arbejdede der. Kritikken gik på, at de yngre læger ikke havde god nok mulighed for supervision og ofte blev overladt til sig selv.

Tirsdag fortalte Iza Alfredsen til fynsamtsavis.dk, at det efter flere henvendelser fra nuværende medarbejdere var hendes indtryk, at arbejdsmiljøet stadig er dårligt på afdelingen.

Samme dag mistede en overlæge på afdelingen i Svendborg funktionen som uddannelsesansvarlig, og i en orienteringsmail til regionsrådsmedlemmerne i Region Syddanmark bliver det nævnt som en af flere forbedringer på afdelingen siden den kritiske inspektorrapport i 2016.

Ifølge Claus Vinther, ledende overlæge på Kirurgisk afdeling A, har skiftet af uddannelseslæge dog intet med den kritiske mediedækning at gøre.

- Den tidligere uddannelsesansvarlige overlæge blev orienteret tirsdag den 19. september, men overvejelserne i forhold til funktionen begyndte i maj. Udskiftningen er sket for at få friske øjne på det videre arbejde med afdelingens uddannelsesmiljø frem mod næste inspektorbesøg i 2018, skriver han i en mail til avisen.

Annonce

- Et bedre kompetencematch

Udskiftningen begrundes desuden med, at den nye uddannelsesansvarlige overlæge har en master i lægelig videreuddannelse.

- Vurderingen er, at den nuværende uddannelsesansvarlige overlæge er et bedre kompetencematch i forhold til de udfordringer, som inspektorrapporten fra 2016 beskriver, skriver Claus Vinther.

Den uddannelsesansvarlige overlæge er, sammen med afdelingsledelsen, ansvarlig for afdelingens videreuddannelse af de yngre læger, også kaldet uddannelsessøgende læger.

Claus Vinther har afvist at deltage i et telefonisk interview, og han har i stedet valgt at svare via mail. Begrundelsen er, at der ifølge ham er mange regler for, hvad han må sige, når der er tale om en personalesag.

Avisen ville gerne have spurgt, hvorfor udskiftningen først sker i forbindelse med kritikken i sidste uge og ikke i 2016, da inspektorrapporten kom ud. Men det har ikke været muligt at få yderligere kommentarer fra Claus Vinther.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce