Annonce
forside

Udskældt kirurgisk afdeling: Får ny overlæge med ansvar for uddannelse

Der er skiftet uddannelsesansvarlig overlæge på Kirurgisk Afdeling A på Svendborg Sygehus. Foto: Katrine Becher Damkjær

Den uddannelsesansvarlige overlæge på Kirurgisk afdeling A på Svendborg Sygehus har fået frataget sin funktion, men det har intet med den seneste kritik at gøre, siger ledende overlæge.

Svendborg/Odense: Ledelsen på den omdiskuterede Kirurgisk afdeling A har valgt en ny uddannelsesansvarlig overlæge på Svendborg Sygehus.

Arbejds- og uddannelsesmiljøet på afdelingen har i de seneste dage været under heftig kritik fra fællestillidsmand og formanden for Yngre Læger, der mener, arbejdsmiljøet på afdelingen er så kritisabelt, at det er til fare for patienterne.

Mandag i sidste uge kritiserede læge Iza Alfredsen arbejdsmiljøet på kirurgisk afdeling og Fælles Akutmodtagelse på Svendborg Sygehus i den periode, hvor den unge læge, som er dømt for grov forsømmelse, arbejdede der. Kritikken gik på, at de yngre læger ikke havde god nok mulighed for supervision og ofte blev overladt til sig selv.

Tirsdag fortalte Iza Alfredsen til fynsamtsavis.dk, at det efter flere henvendelser fra nuværende medarbejdere var hendes indtryk, at arbejdsmiljøet stadig er dårligt på afdelingen.

Samme dag mistede en overlæge på afdelingen i Svendborg funktionen som uddannelsesansvarlig, og i en orienteringsmail til regionsrådsmedlemmerne i Region Syddanmark bliver det nævnt som en af flere forbedringer på afdelingen siden den kritiske inspektorrapport i 2016.

Ifølge Claus Vinther, ledende overlæge på Kirurgisk afdeling A, har skiftet af uddannelseslæge dog intet med den kritiske mediedækning at gøre.

- Den tidligere uddannelsesansvarlige overlæge blev orienteret tirsdag den 19. september, men overvejelserne i forhold til funktionen begyndte i maj. Udskiftningen er sket for at få friske øjne på det videre arbejde med afdelingens uddannelsesmiljø frem mod næste inspektorbesøg i 2018, skriver han i en mail til avisen.

- Et bedre kompetencematch

Udskiftningen begrundes desuden med, at den nye uddannelsesansvarlige overlæge har en master i lægelig videreuddannelse.

- Vurderingen er, at den nuværende uddannelsesansvarlige overlæge er et bedre kompetencematch i forhold til de udfordringer, som inspektorrapporten fra 2016 beskriver, skriver Claus Vinther.

Den uddannelsesansvarlige overlæge er, sammen med afdelingsledelsen, ansvarlig for afdelingens videreuddannelse af de yngre læger, også kaldet uddannelsessøgende læger.

Claus Vinther har afvist at deltage i et telefonisk interview, og han har i stedet valgt at svare via mail. Begrundelsen er, at der ifølge ham er mange regler for, hvad han må sige, når der er tale om en personalesag.

Avisen ville gerne have spurgt, hvorfor udskiftningen først sker i forbindelse med kritikken i sidste uge og ikke i 2016, da inspektorrapporten kom ud. Men det har ikke været muligt at få yderligere kommentarer fra Claus Vinther.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se video: Hundredvis af fans trodsede regnen for at møde populær youtuber i Slikræven

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Faaborg-Midtfyn

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Annonce