Annonce
Indland

Udskældt fynbo fortsætter: Jan Johansen sælger dagpengeaktier

Jan Johansens dagpengeaktie med et motiv fra en valgplakat fra 1926.

Jan Johansen (S) vil fortsætte med kæmpe for dagpengeændringer - nu kan man investere i hans bestræbelser.

Annonce

Han bliver konsekvent kaldt "det suicidaldemokratiske dolketingsmedlem" i Politikens satirespalte At tænke sig, efter Jan Johansen konsekvent har gjort dagpengedebatten sur for sine kolleger i Socialdemokratiet ved at gå enegang.

Men nu vil han vende det suicidale til en økonomisk fordel.

I bestræbelserne for at samle penge ind til den kommende valgkamp sælger han nu aktier i den. Dagpengeaktier, hvor man for 100 kroner kan købe sikkerhed i hans "fortsatte kamp for et nyt og mere retfærdigt dagpengesystem".

Jan Johansen lancerede aktien fredag aften på et møde i Nyborg for de frivillige, som vil hjælpe til hans valgkamp.

En ældre mand råbte straks ud i lokalet: "Jeg køber den første!", og formand for DSU Østfyn Dan Baagøe Sørensen kundgjorde, at ungdomsorganisationen vil aftage 4000 aktier.

Aktien er prydet af en plakat lavet op til Folketingsvalget i 1926 kreeret af Oluf Nielsen, der var Socialdemokratiets huskunstner i tyverne og trediverne.

Plakaten havde dog ikke den ønskede effekt dengang - den socialdemokratiske statsminister Thorvald Stauning mistede posten, og Venstre rykkede ind i Statsministeriet med den tidligere forstander for Dalum Landbrugsskole Thomas Madsen-Mygdal.

Han fik sig dog gjort uvenner med Det Konservative Folkeparti, i en grad så det udløste et valg, som allerede efter to år bragte Socialdemokratiet og Stauning tilbage til magten.

"Det suicidaldemokratiske dolketingsmedlem" Jan Johansen lader nu sine støtter investere i hans kamp for et nyt dagpengesystem.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Kerteminde For abonnenter

Flemming har skabt et millionoverskud i sin smedevirksomhed, men nu står det stille: - Jeg kan godt frygte for fremtiden

Annonce