Annonce
Faaborg-Midtfyn

Udskældt bygning har også sine fans: Hylder Helios for at skille sig ud

Køn er den ikke, men det er jo som bekendt indholdet der tæller, noterer Hanne Jacobsen.

Faaborg: Kritikerne synes at være i overtal, når det gælder holdninger til, hvad faaborgensere mener om facaden på Helios. Eller måske føler kritikerne bare stærkere, og gør mere ud af at lade deres synspunkter komme frem? Men der er altså også en del borgere, der mener, at Helios klæder Faaborg - eller bare synes at indholdet er meget vigtigere end udseendet.

Her er nogle af de synspunkter:

Søren Zifeldt Madsen: Flot bygning som passer ind og fint viser nyt og gammelt passer sammen. Den er udført med respekt og toner af det gamle Helios Teater. Er noget grimt i det område, er det den gamle stationsbygning overfor - og de røde skilte på Jannies Dancebar.

Søren Stensbo-Smidt: Fantastisk bygning med tilsvarende udsmykning og indhold. Flot og modigt af kommunen. Et stort plus til byen.

Maj Nielsen: Jeg synes bygningen er ok flot. Indenfor er den funktionel og smuk.

Claus Andersen: Jeg er vild med det nye Helios og den dejlige cafe. Kommer der så at sige hver gang, jeg er i Faaborg. 100 gange pænere end den gamle, grimme, gule bygning, som var der tidligere.

Mette Stig Nielsen: Jeg er rigtig glad for Helios - ude som inde. René Sørensen: I en pittoresk by som Faaborg spiller det udseendesmæssige selvfølgelig en rolle. Det gamle Helios var i mine øjne ikke særlig kønt. Jeg kan godt lide den 'nye' bygning, som har et moderne og tidssvarende udtryk.

Leif Henningsen: Den er flot og det synes vore gæster også, den passer perfekt ind i den nytænkning der sker på hele havnefronten.

Lars Uldum Skjærbæk Løvendahl: Hvor er det godt Faaborg følger lidt ned tiden.

Søren Hillers: Jeg er glad for både udseende og indhold. Der må godt være noget, der skiller sig ud

Kim Krog Jørgensen: Den ser ud, som den ser ud - nyd den og brug den.

Brian Juul Jørgensen: Indrømmet, det ligner noget, der ikke er færdigt. Men jeg opholder mig mest indendøre, så dybest set er jeg ligeglad.

Hanne Jacobsen: Ja, køn er den ikke, men det er jo som bekendt indholdet der tæller.

Annonce
100 gange pænere end den gamle, grimme, gule bygning, som var der tidligere, synes Claus Andersen med henvisning til, hvordan Helios tidligere så ud. Arkivfoto.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce