Annonce
Nordfyn

Udsigt til rekordturistsæson på Nordfyn

Det trækker op til, at der kommer rekordmange turister til Nordfyn i løbet af sommeren. Arkivfoto
Selv om vejret denne sommer ikke helt når højderne fra sidste år, så melder både sommerhusejere og campingpladser på Nordfyn om vækst.

Nordfyn: Sidste år var som bekendt et godt år for nordfynsk turisme. Vejret var varmt og fristede mange danskere til at holde ferie herhjemme. Nordfyn oplevede her en samlet vækst i antal overnatninger på 6,3 procent i forhold til 2017. Danmark oplevede som samlet destination en vækst på 2,3 procent.

Men det stopper ikke her, skriver Nordfyns Erhverv og Turisme i en pressemeddelelse. For til og med maj 2019 i forhold til 2018 har Nordfyn oplevet en samlet vækst i antal overnatninger på 6,6 procent mod en landsdækkende vækst på 1,6 procent. Det forklares med en god påske. For resten af højsæsonen er der desuden store forventninger. Størstedelen af sommerhuskapaciteten er allerede booket. Bjørn Wendelin, ejerrådgiver hos Novasol - Dansommer siger:

- Igen i år er vi faktisk ved at være der, hvor næsten alle vores huse er booket for sommeren. Det er jo superpositivt, men vidner også om, at Nordfyn sagtens kan bære flere udlejningssommerhuse, og at der dermed ligger rigtigt gode muligheder for flere husejere for at udleje deres sommerhus.

De nordfynske campingpladser melder generelt om fine overnatningstal til og med juni samt rigtig fin forhåndsbooking for resten af sommeren. - Selv om forårsvejret har spillet os et puds, kan vi for eksempel i Hasmark melde om 50 procent fremgang i foråret 2019. I uge 29 og 30 er der pt. under 10 ledige græsplæner, hvis man vil bo hos os en hel uge, og næste gang vi har mulighed for at tilbyde overnatning til de, der ikke selv har campingvogn eller telt er 8. august, oplyser Mette Skifter, indehaver af både Hasmark Strand Camping og Bogense Strand Camping.

Annonce

Vejret smitter af

- Den fine vækst skyldes en blanding af 2018-vejrets afsmittende effekt, gode turismeprodukter og events samt målrettet markedsføring. Derudover er det faktum, at Hasmark Strand Camping i 2018 blev kåret som Danmarks Bedste Campingplads. Det er positivt for selve pladsen, men også Nordfyn i det hele taget, forklarer siger bureauleder hos VisitNordfyn, Rikke Lindhøj. Igen i år er pladsen sammen med flere andre nordfynske campingpladser med i opløbet. Man kan stemme på hjemmesiden opdagdanmark.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce