Annonce
Fyn

Udsigt til mere stilhed: Støjgruppe jubler over motorvejsudvidelse

Støjgruppen har igennem årevis kæmpet for mere stilhed ved motorvejen i Odense. Talsmand Erling Lund Hansen (th.) glæder sig over udsigten til, at der nu inden for en overskuelig fremtid kan blive sat støjafskærmning op, når udvidelsen syd om Odense er færdig. Arkivfoto: Rumle Skafte
Planerne for en udvidelse af motorvejen syd om Odense vakte onsdag stor glæde hos Støjgruppen Odense, der har udsigt til at få støjafskærmning, når arbejdet med udvidelsen er færdig.

Det kan måske lyde lidt bagvendt, at en borgergruppe, der er plaget af støj, efterlyser en udvidelse af en motorvej.

Der er dog en god forklaring på, hvorfor virkeligheden forholder sig sådan for de mange hustande i Odense, som er repræsenteret ved Støjgruppen Odense.

Så snart den fynske motorvej bliver udvidet syd om Odense, vil der nemlig blive sat støjafskærmning op, som forhåbentligt vil gøre det lidt mere fredsommeligt for de mange tusinde odenseanere, der bor tæt på motorvejen.

Det var derfor en glad talsmand for Støjgruppen Odense, der onsdag modtog nyheden om, at regeringen og Dansk Folkeparti er klar til at lade udvidelse af motorvejen fortsætte syd om Odense.

- Det er absolut en god dag i dag. Vi har arbejdet med problemerne omkring støj siden 2002, og jeg tror faktisk, at vi har været med til at åbne politikkernes øjne op i forhold til støjproblematikken, siger Erling Lund Hansen.

Han peger på, at WHO og Miljøministeriet anbefaler en støjgrænse på henholdsvis 53 og 58 decibel. Alt over det kan være sundhedsskadeligt. Syd for Odense har Støjgruppen målt larmen til omkring 70 decibel.

- Støj påvirker altså folks helbred. Der er blandt andet en højere forekomst af stress og hjerte- karsygdomme.

Selvom onsdag var en glædens dag for mange fynboer, vil Støjgruppen dog stadig holde krogen i politikerne.

- Vi vil fortsætte med at være beboernes vagthund, siger Erling Lund Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce