Annonce
Nyborg

Udsigt til flere butikker på havnen i Nyborg

Krøytzers har stået tom siden foråret 2018. Nu tyder meget imidlertid på, at der igen kommer liv i den tidligere farvehandel og maritime butik. Og at der skal bygges en ny bolig oven på forretningen. Foto: Kasper Riggelsen
Krøytzer Favehandel og Maritime Butik på lystbådehavnen i Nyborg har fået ny ejer. Ifølge planen skal der indrettes op til fire nye forretninger i de eksisterende lokaler.
Annonce

Nyborg: Der bliver brugt millioner af kroner på forskønnelse af Nyborg Marina i disse år. Senest har en række af foreningerne, der holder til på lystbådehavnen, fået spritnye lokaler med tilhørende depotrum. Og forude venter - måske - landets første udendørs multibassin med opvarmet vand.

Til gengæld har butikslivet på denne del af havnen været en død sild, siden Krøytzer Farvehandel og Maritime Butik lukkede i foråret 2018.

Eneste undtagelse er Kitt's, der åbnede tidligere i år og sælger fiskegrej, brugskunst, tøj, is og kaffe. Og som derudover lægger lokaler til både foredrag og kurser i qigong.

Ifølge indehaver Kitt Nielsen er der dog udsigt til, at hendes egen butik får selskab af op til fire nye.

Tidligere på året meldte en investor sig på banen, som ønskede at købe en række af ejendommene på havnen med henblik på at bygge boliger. Men af økonomiske årsager blev handlen ikke til noget, oplyser erhvervschef i Nyborg Kommune, Babak Djarahi.

I stedet har den ene ejendom, Lysbådevej 2, nu skiftet ejer. Ifølge Kitt Nielsen er det her - i den tidligere farvehandel og maritime butik - at de nye forretninger får adresse som en slags butikker i butikken.

Hun er ophavsmand til idéen om et mini-center, der skal være med til at skabe mere liv på havnen. Og dermed også større omsætning i hendes egen butik.

- Jeg havde rigtig mange turister inde i min butik i løbet af sommeren, som beklagede sig over, at det var for kedeligt i Nyborg efter klokken 14 om lørdagen. Derfor tænkte jeg, at vi må kunne gøre noget, så det bliver mere festligt at være her. Så man får lyst til at sejle til Nyborg for at se, hvad der sker i denne weekend. Det var også min drivkraft, da jeg selv åbnede butik: Hvordan kan jeg være med til at få ting til at ske, fortæller Kitt Nielsen.

Annonce

Tak for kaffe!

En dag kom en kunde ind for at købe en kop kaffe, og inden han havde forladt butikken, havde hun overbevist manden om det fornuftige i at købe naboejendommen. Han ønsker ikke at få sit navn frem på nuværende tidspunkt, fordi de sidste tilladelser endnu mangler.

Kitt Nielsen vil til gengæld godt bekræfte, at hun bliver daglig leder af det nye butikscenter på havnen.

- Dermed fjerner jeg naturligvis en del af opmærksomheden fra min egen butik, men meningen er, at vi får et springer-personale, som vi kan dele mellem alle forretningerne. Det gør det også nemmere at dække ind i tilfælde af sygdom eller andet, forklarer hun.

Præcis, hvilke forretninger der bliver tale om, ligger ikke fast endnu. Men de skal kunne rummes i de eksisterende bygninger, og Kitt Nielsen forventer, at de allerede kan åbne til foråret.

Med til planen hører også, at ejendommen vokser i højden for at give plads til en enkelt bolig oven på den gamle farvehandel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce