Annonce
Nyborg

Udsigt til flere butikker på havnen i Nyborg

Krøytzers har stået tom siden foråret 2018. Nu tyder meget imidlertid på, at der igen kommer liv i den tidligere farvehandel og maritime butik. Og at der skal bygges en ny bolig oven på forretningen. Foto: Kasper Riggelsen
Krøytzer Favehandel og Maritime Butik på lystbådehavnen i Nyborg har fået ny ejer. Ifølge planen skal der indrettes op til fire nye forretninger i de eksisterende lokaler.

Nyborg: Der bliver brugt millioner af kroner på forskønnelse af Nyborg Marina i disse år. Senest har en række af foreningerne, der holder til på lystbådehavnen, fået spritnye lokaler med tilhørende depotrum. Og forude venter - måske - landets første udendørs multibassin med opvarmet vand.

Til gengæld har butikslivet på denne del af havnen været en død sild, siden Krøytzer Farvehandel og Maritime Butik lukkede i foråret 2018.

Eneste undtagelse er Kitt's, der åbnede tidligere i år og sælger fiskegrej, brugskunst, tøj, is og kaffe. Og som derudover lægger lokaler til både foredrag og kurser i qigong.

Ifølge indehaver Kitt Nielsen er der dog udsigt til, at hendes egen butik får selskab af op til fire nye.

Tidligere på året meldte en investor sig på banen, som ønskede at købe en række af ejendommene på havnen med henblik på at bygge boliger. Men af økonomiske årsager blev handlen ikke til noget, oplyser erhvervschef i Nyborg Kommune, Babak Djarahi.

I stedet har den ene ejendom, Lysbådevej 2, nu skiftet ejer. Ifølge Kitt Nielsen er det her - i den tidligere farvehandel og maritime butik - at de nye forretninger får adresse som en slags butikker i butikken.

Hun er ophavsmand til idéen om et mini-center, der skal være med til at skabe mere liv på havnen. Og dermed også større omsætning i hendes egen butik.

- Jeg havde rigtig mange turister inde i min butik i løbet af sommeren, som beklagede sig over, at det var for kedeligt i Nyborg efter klokken 14 om lørdagen. Derfor tænkte jeg, at vi må kunne gøre noget, så det bliver mere festligt at være her. Så man får lyst til at sejle til Nyborg for at se, hvad der sker i denne weekend. Det var også min drivkraft, da jeg selv åbnede butik: Hvordan kan jeg være med til at få ting til at ske, fortæller Kitt Nielsen.

Annonce

Tak for kaffe!

En dag kom en kunde ind for at købe en kop kaffe, og inden han havde forladt butikken, havde hun overbevist manden om det fornuftige i at købe naboejendommen. Han ønsker ikke at få sit navn frem på nuværende tidspunkt, fordi de sidste tilladelser endnu mangler.

Kitt Nielsen vil til gengæld godt bekræfte, at hun bliver daglig leder af det nye butikscenter på havnen.

- Dermed fjerner jeg naturligvis en del af opmærksomheden fra min egen butik, men meningen er, at vi får et springer-personale, som vi kan dele mellem alle forretningerne. Det gør det også nemmere at dække ind i tilfælde af sygdom eller andet, forklarer hun.

Præcis, hvilke forretninger der bliver tale om, ligger ikke fast endnu. Men de skal kunne rummes i de eksisterende bygninger, og Kitt Nielsen forventer, at de allerede kan åbne til foråret.

Med til planen hører også, at ejendommen vokser i højden for at give plads til en enkelt bolig oven på den gamle farvehandel.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];