Annonce
Nordfyn

Udsatte vejarbejdere: - Vi tænker over vores sikkerhed hver eneste dag

Anlægstruktør og sjakbajs Morten Andersen har over tyve års erfaring i branchen, men tænker stadig dagligt over farten på forbipasserende køretøjer. Foto: Dorthe Wolff
- De skulle selv prøve at stå og arbejde, mens der jager en lastbil med 80 kilometer i timen forbi. Sådan lyder budskabet fra vejarbejderne, der lige nu anlægger cykelsti mellem Skamby og Søndersø.

Skamby/Søndersø: Morten Andersen er sjakbajs hos TC Anlæg, der lige nu arbejder på højtryk for at gøre livet lettere for de borgere, der jævnligt stiger op på cyklen på strækningen mellem Skamby og Søndersø. En strækning, hvor landevejen flere steder giver god mulighed for at komme godt op i fart, og en del fartglade bilister er også for nyligt blevet taget for at have en lidt for tung fod på speederen.

Godt og vel 50 ud af 300 bilister blev nemlig snuppet, da Fyns Politi var forbi for at måle farten på strækningen, hvor der flere steder er nedsat hastighedsbegrænsning på grund af vejarbejdet. At omkring hver sjette bilist dermed kører for stærkt på strækningen, kommer ikke bag på Morten Andersen.

- Det kan godt være ret utrygt at møde på arbejde på grund af sikkerheden. Mange biler kører alt for hurtigt forbi, og så bliver det usikkert for os at gå her, for rammer de noget afspærring eller småsten på vejen, så bliver det jo skudt et eller andet sted hen og kan potentielt ramme os.

Og det er ikke kun på grund af vejarbejderne, at der bliver lavet fartbegrænsning.

- Det er selvfølgelig først og fremmest for at sikre, at vi kommer hele hjem fra arbejde igen, men det er jo til dels også for bilisternes egen skyld.

Annonce

Hvad er din løsning?

Der køres for stærkt på mange nordfynske veje.

Det er hverken vejarbejdere eller de mange, som har konkretiseret problematikken på facebooksiden Vores Nordfyn i tvivl om.

Men hvad kan der gøres? Hvilke initiativer skal der tages for at få bilisterne til at ændre den dårlige vane?

Har du bud på løsninger til, hvordan der kan lægges en dæmper på farten, hører vi meget gerne fra dig.

Du kan kommentere i bunden af artiklen, skrive til nordfyn@fyens.dk, eller sende en besked på Vores Nordfyn.

Svært at forstå

I et Facebook-opslag fra Nordfyns Kommune lyder opfordringen ”Sæt farten ned og pas på vores vejarbejdere, så de kan komme sikkert hjem.” Og selvom den 38-årige sjakbajs har arbejdet i entreprenørbranchen næsten lige siden han gik ud af skolen, så lurer utrygheden om hjørnet, når man arbejder på så udsatte steder.

- Vi går jo på arbejde hver dag, så hvis man gik og var bekymret hele tiden, så var det nok ikke nemt at leve med, tænker jeg. Men vi tænker da over vores sikkerhed hver eneste dag.

Anlægsformand ved den nye cykelsti mellem Skamby og Søndersø, Patrick Andersen, tilføjer:

- Bilisterne kunne jo få en åben invitation til at komme ud og stå inden for afspærringen herude en dag, og så kunne vi prøve at jage en lastbil forbi med 80 kilometer i timen. Det kan være svært at forstå, hvordan det er, når man ikke selv har prøvet at stå der.

Det er blandt andet, når afspærringerne dagligt skal flyttes, at vejarbejderne føler sig udsat. Foto: Dorthe Wolff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce