Annonce
Nyborg

Udsat: Tour de France rammer Nyborg i 2022

I Nyborg er man allerede begyndt at varme op til dagen, hvor byen er klædt i gult. Alt tyder dog på, at nyborgenserne må vente yderligere et år med at tage imod tourfeltet. Foto: Kasper Riggelsen
Der har ligget i kortene et stykke tid, men nu er det så godt som sikkert: Den danske tourstart - og dermed Nyborgs rolle som målby for verdens største cykelløb - er udsat til 2022. Ny dato ligger allerede klar.
Annonce

Nyborg: Først kom meldingen fra Den Internationale Cykelunion, at næste års udgave af Tour de France bliver rykket en uge frem, så verdens største cykelløb begynder den 26. juni 2021 - og ikke den 2. juli som planlagt.

Nu står det så klart, at den danske tour-start - og dermed også Nyborgs rolle som målby - er udskudt et helt år.

For Nyborgs vedkommende er den nye dato fastsat til den 2. juli 2022.

Selve ruten er der til gengæld ikke lavet om på, fremgår det af en pressemeddelelse, der netop er blevet udsendt af Grand Depart Copenhagen Denmark I/S- selskabet, der arrangerer den danske tourstart.

Dermed er der stadig lagt op til flotte tv-billeder, når rytterne kæmper sig over Storebæltsbroen og videre ned ad afkørsel 44. Herfra er der kun 2,7 kilometer tilbage af den i alt 190 kilometer lange rute fra Roskilde til Nyborg.

Men der venter både deltagerne og de mange tilskuere en festlig afslutning på ruten med to drilske sving lige efter afkørslen efterfulgt af en lang, lige strækning på Hjejlevej, hvor der efter alt at dømme vil blive kørt stærkt. Rigtig stærkt.

Efter et sidste skarpt sving kan rytterne så skimte målstregen ud for McDonalds på Storebæltsvej.

Annonce

Formalia skal på plads

Aftalen om at flytte den danske tourstart er indgået mellem Grand Depart og den franske løbsorganisation A.S.O. og er resultatet er af de seneste ugers forhandlinger.

Flytningen kommer ikke ligefrem som noget chok. Flere borgmestre har allerede udtalt sig positivt.

Og så sent som i sidste uge var gruppeformændene for partierne i Nyborg Byråd samlet ekstraordinært for give borgmester Kenneth Muhs  (V) mandat til at arbejde for netop denne løsning ud fra devisen, at det er bedre vente et år mere, end at cykeløbet kører helt uden om Danmark.

Næste skridt bliver, at der skal underskrives en formel aftale med A.S.O. Derudover skal beslutningen formelt godkendes af staten samt af kommunalbestyrelserne i de danske kommuner, som har været med til at indgå aftalen - herunder Nyborg.

Det er coronapandemien, som er årsagen til den usikkerhed, der har været omkring afholdelsen af Tour de France.

Både EM i fodbold og OL er nemlig blevet udskudt til sommeren 2021, og det betyder ekstra kamp om tv-seernes opmærksomhed.

Udskydelsen af den danske tourstart til 1.-3. juli 2022 er ikke nogen gratis omgang. Bestyrelsen bag Grand Depart forventer at skulle bruge cirka 5,8 millioner kroner ekstra på det nationale sekretariat. Udgifter, som staten og A.S.O. dækker i fællesskab.

Derimod er det op til kommunerne selv at dække eventuelle meromkostninger. For Nyborgs vedkommende drejer det sig især om udgifter til projektchef Tue Kempf. Partierne i Nyborg er dog enige om, at det ikke skal være nogen hindring for rollen som værtsby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce