Annonce
Nordfyn

Udrykning: De frivillige førstehjælpere slår ambulancen med flere minutter

Mads Skau (V) er formand for Præhospitaludvalget i Region Syddanmark. Udvalget har netop anbefalet, at Nordfyns Hjertestarterforening får lov at uddanne akuthjælpere. Arkivfoto: Fynske Medier

Akuthjælperne er ikke et plaster på lange responstider på Nordfyn, men de er et supplerende beredskab, forklarer formand for Præhospitaludvalget i Region Syddanmark, Mads Skau (V).

Annonce

Nordfyn: Når alarmcentralen sender en ambulance ud til en adresse på Nordfyn efter opkald til 112, går der i gennemsnit mere end 11 minutter, før ambulancen er fremme, og ved otte procent af udrykningerne går der mere end 15 minutter.

Det viste en præhospitalanalyse, som Region Syddanmark gennemførte i 2018, og den forholdsvis lange responstid var også en medvirkende årsag til, at regionens Præhospitaludvalg forleden sagde ja til en anmodning fra Nordfyns Hjertestarterforening om at få lov til at uddanne nogle af de frivillige førstehjælpere til akuthjælpere, der kan kaldes ud, hver gang ambulancen kører med udrykning.

For de nordfynske førstehjælpere kan være hurtigere fremme ved ulykkes/uheldsstedet.

- Vores mediantal (de to midterste tal i rækken af udrykningstider) er fire-fem minutter, oplyser formand for Nordfyns Hjertestarterforening Flemming Lunde Sørensen.

- Mads Skau (V), er Præhospitaludvalgets ja til akuthjælpere på Nordfyn en måde at rette op på den lange responstid på?

- Nej, det er et supplerende beredskab. Hvis der er brug for en ambulance mere eller en akutbil i et område, så er det dét, vi gør. Men vi kan jo ikke have en ambulance holdende i et område, hvor der er én udrykning om ugen, siger formanden for Præhospitaludvalget i Region Syddanmark.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

En bevarende lokalplan for Stribs gamle bydel er sat i spil: - Der skal være plads til forskellige mennesker og indkomster

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Ali gik hjem fredag aften: Hans venner kørte sig i døden på Østerbro

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

Annonce