Annonce
Middelfart

Udover forsøg som frikommune: Middelfart med i program der skaber en mere sikker pleje af ældre

Middelfart Kommune bliver nu en del af programmet "I Sikre Hænder", der skal skabe en mere sikker ældrepleje. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Nordvestfyn: Dårligt er nyheden om regeringens planer om at sætte Middelfart Kommunes ældrepleje fri for nationale regler landet, før Middelfart Kommune kan præsenteres i et andet projekt for ældreplejen.

Middelfart Kommune er nemlig som en af fire syddanske kommuner blevet en del af programmet "I Sikre Hænder", der er foranstaltet af Sundheds- og Ældreministeriet i samarbejde med KL og Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Programmet har kørt i udvalgte kommuner siden 2013. "I Sikre Hænder" går ud på at give personalet i ældreplejen metoder til blandt andet at systematisere arbejdsgange og indsamle data med det formål at nedbringe antallet af medicineringsfejl, tryksår, fald og infektioner.

Programmet har ifølge Dansk Selskab for Patientsikkerhed allerede vist gode resultater i de kommuner, der har været involveret. Derfor glæder det selskabets næstformand, Jens Kristian Hedegaard, at metoden rulles ud i flere kommuner.

- Der er et stort behov for, at patientsikkerheden er i top, og der kommer "I Sikre Hænder" med en rigtig god metode, fordi den er relativt enkel at gå til. Den fremmer patientsikkerheden og sikkerheden i det hele taget. Udover de skader, der kan ske, når sikkerheden ikke er i orden, så er det at gøre tingene rigtigt i første omgang også den hurtigste måde at gøre det på, siger Jens Kristian Hedegaard i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce