Annonce
Faaborg-Midtfyn

Udmarvet til døde

Hesteejer risikerer at blive sigtet for vanrøgt - to ponyer gik på bar jord uden adgang til mad og vand

GL. STENDERUP: En beboer i området slog for- leden alarm til foreningen Nyt Hesteliv i Blommenslyst, fordi to små ponyer i en fold i Gl. Stenderup så ud til at have det meget dårligt. Formand Janne Junker kørte omgående dertil og kunne hurtigt konstatere, at den var helt gal.

Den ene pony kunne end ikke rejse sig.

Ingen reagerede, da Janne Junker bankede på stuehusets dør, men både dyrlæge og politi reagerede hurtigt, fortæller hun.

Politiet bad hende hente centrets hestetrailer og tage dyrene med hjem på heste- internatet i Blommenslyst i håb om, at de endnu kunne reddes ved intensiv og kærlig pleje.

Det gjorde hun, og dyrlæge Henrik Ullum fra Fyns Dyrlægehus i Assens fulgte efter og gav den mest medtagne af ponyerne drop.

Men hjælpen kom for sent; en havde brugt sine sidste kræfter og døde et par timer efter ankomsten til inter- natet, selv om der på det tidspunkt sad fem mennesker omkring den, som gjorde, hvad de kunne for at redde den.

Den anden er fortsat i politiets varetægt anbragt på internatet, og nu ruller sagen, siger Janne Junker.

Fyns Politi i Faaborg skal nu efterforske sagen, hvorefter der vil blive taget stilling til, om ponyernes ejer, en 54-årig kvinde, skal sigtes for overtrædelse af dyreværnsloven.

Vagtchef Hans Frederiksen, Fyns Politi, kunne i weekenden ikke forklare, hvorfor politiet ikke tidligere har oplyst offentligheden om vanrøgt-sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce