Annonce
Danmark

Udlejer-kritik af Lagkagehuset: De spiller hasard med de ansatte

- Det nytter altså ikke, at nogen i denne svære situation bare melder sig ud og ikke vil overholde indgåede forpligtelser, siger adm. direktør i ejendomsselskabet Barfoed Group P/S Frederik Barfoed. Foto: Peter Leth-Larsen
Barfoed Group P/S i Odense har Lagkagehuset som lejer i to af sine ejendomme - i Odense og København. Frederik Barfoed, adm. direktør, mener, at det ikke er juridisk holdbart, hvis Lagkagehusets nægter at betale husleje i tre måneder.

Huslejestrid: Det kommer ikke til at gå upåtalt hen, hvis Lagkagehuset gør alvor af sin melding til udlejere om, at kæden ikke betaler husleje for april, maj og juni. En af udlejerne, Barfoed Group P/S i Odense, der har Lagkagehuset som lejer i to af sine ejendomme, har svaret kæden, at man ikke umiddelbart accepterer den fremgangsmåde.

- Det nytter altså ikke, at nogen i denne svære situation bare melder sig ud og ikke vil overholde indgåede forpligtelser. Og slet ikke, når det sker på et for os at se opdigtet juridisk grundlag, siger adm. direktør i Barfoed Group P/S Frederik Barfoed.

- Det har hele vejen igennem været meldt ud fra regering og folketing, at denne krise skal vi løse sammen, uanset hvilke roller vi har. Erhvervslivet skal sende et klart signal om at være fælles om at stå denne krise igennem til gengæld for de gode hjælpepakker, der er blevet lavet. Det er vi også klar til, og det skal efter min mening ske efter en dialog - ikke et diktat, som Lagkagehuset her har præsenteret os for, uddyber Frederik Barfoed.

Ingen kommentarer fra Lagkagehuset

Avisen Danmark har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Lagkagehuset.

Netmediet Fødevare Watch har været i skriftlig kontakt med selskabets administrerende direktør, Jason Cotta, der blandt andet skriver, at virksomheden er blevet mødt med "forbavsende mangel på støtte og fleksibilitet" fra udlejerne.

Han svarer dog heller ikke her på, hvorfor Lagkagehuset ikke forsøgte at gå i dialog med butiksudlejerne, før kæden meddelte, at den ikke vil betale husleje grundet coronakrisen.

Annonce

Lejemål kan blive opsagt

Frederik Barfoed og koncernens juridiske rådgiver er overbevist om, at den paragraf, Lagkagehuset blandt andet påberåber sig, erhvervslejelovens paragraf 23, stk. 2, ikke finder anvendelse i den aktuelle situation.

- Jeg synes, Lagkagehuset spiller hasard med sine ansatte ved at melde så bastant ud. Hvis vi - og andre udlejere - ikke kan komme overens med Lagkagehuset, kan det jo ende med, at lejemål bliver opsagt, fordi kæden ikke kan overholde sine forpligtelser. I sidste ende kan det føre til lukning og mange tabte arbejdspladser. Det er det, der er på spil for Lagkagehuset med den melding.

I det svar, Barfoed Group har sendt til Lagkagehuset, opfordres til en nærmere dialog om sagen, som foreløbig har fået en skæv start med kædens bastante melding frem for forslag til en mere kompromissøgende løsning.

- Det spiller jo også ind, hvordan kæden i øvrigt får del i de hjælpepakker, der er etableret. Lagkagehuset melder ikke selv noget ud om, hvad de penge, de måtte få som led i hjælpepakkerne, skal gå til. Hvis de nu får hjælp til faste udgifter som husleje, vil de så stadig ikke betale en krone i husleje i tre måneder? Det holder jo ikke, mener Frederik Barfoed.

- Hvad sker der herfra?

- Jeg tror og håber da, at de besinder sig og indgår en aftale omkring betaling i en dialog med os. Det er vi parat til, for vi skal samarbejde, og vi vil da kigge på det, som vi gør med alle andre lejere, der beder om det, understreger Frederik Barfoed.

- Har du fået henvendelser fra andre, der nægter at betale husleje i tre måneder?

- Ja, vi har fået henvendelse fra to andre lejere, som jeg ikke ønsker at opgive navnet på. Den ene har faktisk efterfølgende erkendt, at henvisningen til den omtalte paragraf i erhvervslejeloven ikke er juridisk gangbar og har derfor lovet at vende konstruktivt tilbage med henblik på en aftale om henstand i en kortere periode. Det lyder interessant, synes jeg.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Erhverv For abonnenter

Iværksættermiljøet bobler over: - Jeg kan ikke drikke kaffe med alle

Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Annonce