Annonce
Odense

Udlændingestyrelsen: Derfor blev det Vollsmose

Det er en usædvanlig, ren midlertidig løsning at indrette et asylcenter i Vollsmose. Men der var ikke andre muligheder i den aktuelle situation. Det siger centerdirektør Anni Fode, Udlændingestyrelsen, om baggrunden for at lægge et midlertidigt asylcenter i Østerhøj-bygningen i Vollsmose.

Centerdirektør: Presset er stort, og der var ikke andre muligheder

Vollsmose: Det er en usædvanlig, ren midlertidig løsning at indrette et asylcenter i Vollsmose. Men der var ikke andre muligheder i den aktuelle situation.

Det siger centerdirektør Anni Fode, Udlændingestyrelsen, om baggrunden for at lægge et midlertidigt asylcenter i Østerhøj-bygningen i Vollsmose.

Udlændingestyrelsen har arbejdet på at skaffe indkvartering i en række lokaliteter landet over, både af midlertidig og af mere permanent karakter, men disse løsninger har i den aktuelle situation ikke slået til.

Der er etableret midlertidige løsninger i Tinglev og Juelsminde. Der er også tilvejebragt mere permanente løsninger med et asylcenter i Ringsted og eventuelt i Hillerød, hvor kommunen i august skal behandle sagen

Endelig er kapaciteten på allerede eksisterende asylcentre blevet udvidet.

Annonce

Stigende pres på systemet

- Jeg har fuld forståelse for, at det opfattes som en usædvanlig disposition at indkvartere asylansøgere i et område med mange udlændinge. Den midlertidige løsning er dog nødvendig i forhold til det pres, vi i øjeblikket er underlagt, blandt andet med et stigende antal asylansøgere og flere afviste asylansøgere i udsendelsesposition, fortsætter centerdirektør Anni Fode.

- Alternativet til den midlertidige indkvarteringsløsning i Vollsmose ville have været beboelse for børnefamilier under ringe vilkår og for en meget begrænset periode, der ville betyde nye flytninger for asylansøgerne, påpeger Anni Fode.

Læs mere om sagen onsdag i Fyens Stiftstidende.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce