Annonce
Odense Håndbold

Udlændinge giver ekstra kolorit på Odense: Spillerne kan lære af hinanden

Lars Peter Hermansen, direktør i Odense Håndbold, er godt tilfreds med truppen til næste sæson. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Lars Peter Hermansen er som udgangspunkt tilfreds med Odense Håndbold-truppen til næste sæson, men holder øjne og ører åbne, hvis der dukker noget interessant op.

HÅNDBOLD: Det har længe været kendt, at Odense Håndbolds brasilianske højrefløj Jessica Quintino ville forlade klubben efter indeværende sæson.

For få dage siden kom det så frem, at hendes nye klub bliver Dunarea Braila i Rumænien, der netop har offentliggjort danske Morten Soubak som træner.

Brasilianeren er én af fem spillere, der forlader Odense Håndbold efter sæsonen, mens fem nye indtil videre er offentliggjort. Og det giver som udgangspunkt en rigtig fin trup til næste sæson, mener klubbens direktør Lars Peter Hermansen:

Annonce

- Men det betyder ikke, at hvis der skulle dukke noget op, som giver mening, og som kan forstærke os, at vi så ikke kigger på det. Så er vi selvfølgelig frisk på at tage en snak om det. Vi har altid øjne og ører åbne, fortæller han uden at ville fortælle, om klubben aktivt kigger efter flere nye spillere.

Alle de fem, der er præsenteret som nye spillere, har udenlandsk pas. Det giver noget dynamik til holdet, fastslår direktøren.

- Vi tror på, at flere kulturer kan lære noget af hinanden. Det giver noget ekstra kolorit på Odense Håndbold, og spillerne kan lære noget både kulturelt, håndbold- og personlighedsmæssigt, tilføjer han.

Ens kultur

Ind på holdet kommer tre hollændere, en svensker og en nordmand. Og det er ikke tilfældigt, at det er spillere fra netop de lande.

Odense Håndbolds til- og afgange

De siger farvel til Odense:

  • Nycke Groot (karrierestop)
  • Sara Hald (Viborg HK)
  • Katja Johansen (Sønderjyske)
  • Jessica Quintino (HC Dunarea Braila)
  • Tess Wester (CSM Bucuresti)

De kommer til Odense:

  • Dione Housheer (Nykøbing F. HK)
  • Martina Thörn (Aarhus United)
  • Kelly Vollebregt (Borussia Dortmund)
  • Bo van Wetering (TuS Metzingen)
  • Maren Aardahl (SCM Ramnicu Valcea)

- Vi er optaget af, at hvis man har en ret ensartet tilgang til håndbolden og det sociale uden for banen, så kan det gøre noget godt. Og alle ved, at det er nemmere at integrere en spiller fra Norge, Tyskland, Holland eller Sverige end en fra Angola. Du ser heller ikke franskmænd herhjemme, selvom det kunne være spændende. Det er forskellige måder at spille håndbold på, vurderer han.

Det betyder dog ikke, at han udelukker muligheden for, at en franskmand eller rumæner kan gå ind på holdet i fremtiden.

De nye spillere er fundet i samarbejde mellem Hermansen og cheftræner Ulrik Kirkely.

- Det er Ulrik og jeg, der kigger på spillerne, hvordan de passer ind på den måde vi vil spille på, opfattes på og være som klub, lyder det fra direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce