Annonce
Kerteminde

Udkigspost, rasteplads eller boardwalk ind i skoven: Nye gode ideeer til lokalt naturområde efterlyses

Sybergland er rigtig godt nu, synes Jesper Hempler, men han er sikker på, at det kan blive endnu med gode ideer fra lokalbefolkningen. Arkivfoto: Peter Ammitzbøll
Lige nu vil Jesper Hempler, formand for miljø - og teknikudvalget, gerne have inputs til, hvordan Sybergland gøres endnu bedre, end det er nu.

Kerteminde: - Sybergland må gerne være et område, som aldrig bliver helt færdigt, fastslår Jesper Hempler (SF), formand for miljø - og teknikudvalget.

Han mener, at det bør være muligt hele tiden at udvikle naturområdet i udkanten af Kerteminde.

- Det er bare vigtigt, at man har den vinkel, at man ser på, hvordan man får folk ud og opleve naturen samtidigt med, at vi passer på naturen og får mere biodiversitet.

Annonce

- Derfor skal der være tale om beskyttelse og benyttelse. Begge ting spiller sammen, understreger udvalgsformanden.

Lige nu efterlyser han på på Facebook ideer til, hvordan Sybergland kan udvikles.

Ideer til naturoplevelser

Tidligere har Frode Thorhauge fra Friluftsrådet luftet en idé om, at man etablerer en udkigspost på toppen af Over Kærby. Han synes, at det her vil give en flot udsigt over Storebælt og være en kompensation for det udsyn, der forsvandt, da golfbanen etablerede en jordvold ud mod offentlig vej. En jordvold, som flere lokale beboere klagede over dengang.


Det er bare vigtigt, at man har den vinkel, at man ser på, hvordan man får folk ud og opleve naturen samtidigt med, at vi passer på naturen og får mere biodiversitet.

Jesper Hempler (SF), udvalgsformand


Jesper Hempler bakker op om ideen med en udkigspost:

- På den måde kunne folk også få et godt et vue ind over hele området, hvor de kan kigge ned til søerne og over golfbanen. Så får man også en idé om, hvad man begiver sig ud i.

Når man går ad stien langs golfbanen fra Over Kærby og rammer ned mod søen i Sybergland, forestiller Jesper Hempler sig også, at man etablere en slags rasteplads lige ved vandet med borde og bænke.

- Her kunne man nyde udsigten med sin madkurv eller en tår at drikke på sin gåtur, siger han.

Fra det læringsmiljø, der er etableret i Sybergland, har Jesper Hempler også fået et forslag om, at man lægger et boardwalk ind den lille skov, der kaldes Troldeskoven.

- Lige nu er den skov ret uvejsom, men jeg synes, at det er rigtig god idé.

Hvis du har flere gode ideer til, hvordan Sybergland kan udvikles, hører Jesper Hempler gerne fra dig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce