Annonce
Indland

Udkanten om atomaffald: Er vi mindre værd?

Hvorfor kan depotet med radioaktivt affald ikke graves ned i tætbefolkede områder, hvis det ikke er farligt, som ministeren siger?

Det er blandt andet det spørgsmål, de fem kommuner ønsker at få svar på ved den høring, der mandag eftermiddag finder sted på Børsen i København om placeringen af et slutdepot for radioaktivt affald.

Et panel bestående af repræsentanter fra et par af de involverede kommuner, interesseorganisationer og Astrid Krags ministerium svarer på spørgsmål fra salen og debatterer dilemmaer i sagen.

Blandt dem er Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), der vil have svar på, om danskere i udkanten er mindre værd.

- Jeg har meget svært ved at forklare bornholmerne, hvorfor de kan bo i nærheden af de her depoter, når de mennesker, der bor i de større byer, ikke kan. Der bor danskere i hele Danmark, afrunder hun og modtager store klapsalver fra salen.

En greenpeace-repræsentant slår fast, at radioaktivt affald er potentielt farligt, mens en anden i panelet fremfører den pointe, at hvis noget skulle gå galt med hensyn til affaldet, så vil færre risikere at blive påvirket, hvis atomaffaldet ligger i et tyndt befolket område. Så kynisk er det, lyder indlægget.

De fem kommuner, der er i spil om at huse depotet er Skive, Bornholm, Lolland, Kerteminde og Struer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce