Annonce
112

Udgav sig for at være fra kommunen: Ville have Nemid over telefonen

Arkivfoto: Michael Bager
Assens Kommune understreger, at man aldrig vil bede om Nemid-oplysninger over telefonen, efter borger blev ringet op af person, der udgav sig for at være fra kommunen

"Pas på. Forsøg på at fiske data".

Sådan lyder indledningen på et opslag, som Assens Kommune tirsdag lagde på sin Facebook-side. Heri advarer man om, at en borger er blevet ringet op af en person, der har udgivet sig for at være fra Assens Kommune og bedt om at få udleveret borgerens Nemid.

- Men nej, det ville vi aldrig gøre, siger Lene Wilhøft, der er chef for byrådssekretariatet i Assens Kommune.

Hun fortæller, at borgeren, som blev ringet op af personen, der udgav sig for at være fra Assens Kommune, bagefter tog kontakt til Assens Kommune.

- Borgeren sagde: 'Jeg har oplevet det her. Var det jer?' Og nej, det var ikke os. Vi kunne aldrig finde på at kontakte en borger og bede om at give os sine Nemid-oplysninger. Det ville ikke være en fremgangsmåde, vi vil benytte os af, slår Lene Wilhøft fast og siger, at det også gælder cpr-nummer, ligesom kommunen heller ikke beder om disse ting på mail.

- Nej. Det er borgernes oplysninger, og dem vil vi aldrig bede om at få oplyst. Aldrig. Det er helt udelukket. Vi vil heller ikke ringe til en borger, der ikke venter at få kontakt fra os.

Annonce

Alarmklokke

Derfor skal en alarmklokke ringe, hvis man som borger oplever noget i den stil.

- Det er en rød alarm, der skal gå i gang. Den her borger har været vældig snarrådig ved at sige: 'Det får du ikke, men nu kontakter jeg lige Assens Kommune'. Det er supervakst af borgeren, roser Lene Wilhøft.

Assens Kommune ved ikke, om det er lykkedes for nogen at få lokket Nemid-oplysninger ud af borgere ved at udgive sig for at være fra Assens Kommune.

- Vi kender kun til dette ene eksempel. Grunden til, at vi lægger det ud, er, at vi kan læse om ikke dagligt så ofte, at det er metoder, som nogle bruger. Det er første gang, at vi os bekendt er blevet brugt over for en borger, og det vil gerne gøre opmærksom, at det vil Assens Kommune aldrig bede om, fastslår hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce