Annonce
112

Udgav sig for at være fra kommunen: Ville have Nemid over telefonen

Arkivfoto: Michael Bager
Assens Kommune understreger, at man aldrig vil bede om Nemid-oplysninger over telefonen, efter borger blev ringet op af person, der udgav sig for at være fra kommunen
Annonce

"Pas på. Forsøg på at fiske data".

Sådan lyder indledningen på et opslag, som Assens Kommune tirsdag lagde på sin Facebook-side. Heri advarer man om, at en borger er blevet ringet op af en person, der har udgivet sig for at være fra Assens Kommune og bedt om at få udleveret borgerens Nemid.

- Men nej, det ville vi aldrig gøre, siger Lene Wilhøft, der er chef for byrådssekretariatet i Assens Kommune.

Hun fortæller, at borgeren, som blev ringet op af personen, der udgav sig for at være fra Assens Kommune, bagefter tog kontakt til Assens Kommune.

- Borgeren sagde: 'Jeg har oplevet det her. Var det jer?' Og nej, det var ikke os. Vi kunne aldrig finde på at kontakte en borger og bede om at give os sine Nemid-oplysninger. Det ville ikke være en fremgangsmåde, vi vil benytte os af, slår Lene Wilhøft fast og siger, at det også gælder cpr-nummer, ligesom kommunen heller ikke beder om disse ting på mail.

- Nej. Det er borgernes oplysninger, og dem vil vi aldrig bede om at få oplyst. Aldrig. Det er helt udelukket. Vi vil heller ikke ringe til en borger, der ikke venter at få kontakt fra os.

Annonce

Alarmklokke

Derfor skal en alarmklokke ringe, hvis man som borger oplever noget i den stil.

- Det er en rød alarm, der skal gå i gang. Den her borger har været vældig snarrådig ved at sige: 'Det får du ikke, men nu kontakter jeg lige Assens Kommune'. Det er supervakst af borgeren, roser Lene Wilhøft.

Assens Kommune ved ikke, om det er lykkedes for nogen at få lokket Nemid-oplysninger ud af borgere ved at udgive sig for at være fra Assens Kommune.

- Vi kender kun til dette ene eksempel. Grunden til, at vi lægger det ud, er, at vi kan læse om ikke dagligt så ofte, at det er metoder, som nogle bruger. Det er første gang, at vi os bekendt er blevet brugt over for en borger, og det vil gerne gøre opmærksom, at det vil Assens Kommune aldrig bede om, fastslår hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce