Annonce
Nordfyn

Udfasningen af mundbind vækker stor glæde i butikkerne: - Man kan ikke se, om folk smiler eller er sure

Helle Kjeldsen er ved at være træt af mundbindet, men hun glæder sig nu mest til, at hendes kunder skal slippe for irritationen, når de er i hendes butik. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Mandag den 14. juni er Danmark endnu en gang fri for mundbind. Det falder i god jord i butikkerne, hvor mundbindet har forringet forholdet mellem kunder og medarbejdere.

Bogense: Fra mandag den 14. juni bliver kravet om mundbind afskaffet næsten alle vegne, medmindre man står op i den offentlige transport. I Bogense vækker det stor glæde hos specielt butikkerne, hvor medarbejderne har mærket, at mundbindet har skabt distance til kunderne.

- Jeg tror, at der er kommer flere kunder, når mundbindet forsvinder, for folk kan ikke lide at gå med det, og de glemmer det også en gang i mellem, siger Helle Kjeldsen, der ejer butikken By Kjeldsen i Bogense.


Annonce

I går havde jeg en kunde inde for at prøve noget tøj, og det var først, da hun tog sine solbriller af, at jeg kunne se, at det var en af mine stamkunder.

Helle Kjeldsen, indehaver af By Kjeldsen


- Det er også svært at genkende folk. I går havde jeg en kunde inde for at prøve noget tøj, og det var først, da hun tog sine solbriller af, at jeg kunne se, at det var en af mine stamkunder. Kunderne sætter jo pris på, at man husker dem, og det hjælper også mig, når jeg kan se deres ansigter.

Den overbevisning er Helle Kjeldsen ikke alene om.

- Når der kommer en kunde ind ad døren, kan man ikke se om de smiler eller er sure, og man kan ikke genkende dem. Så jeg tror, at vi alle er glade for, at vi snart kan smide mundbindet, forklarer Lasse Andersen, der er købmand i Meny.

Mundbind er stadig en mulighed

Selvom udfasningen af mundbindet har været længe ventet, forventer Helle Kjeldsen stadig at møde kunder, der synes, at det er lidt angstprovokerende at smide mundbindet.

- Der ligger også noget psykisk i det. Vi har rettet så meget ind, at mundbindet er blevet en del af hverdagen. Der er sikkert mange, som føler sig mere trygge med et mundbind, siger butiksejeren.

Lasse Andersen har byttet mundbindet ud med et visir, da mundbindet blev for træls at have på en hel dag. Nu glæder han sig også til at smide visiret. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen

I butikkerne kommer kunderne stadig til at holde godt med afstand og spritte af, men hvis man stadig føler sig usikker med de tilbageværende forhåndsregler, så er der en simpel løsning, hvis man spørger Lasse Andersen.

- Man må selvfølgelig stadig gerne bruge mundbind, og hvis der er nogle kunder der føler sig mere sikre med mundbindet, så skal de bare blive ved med at bruge det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Måtte fyre medarbejder, da plejehjem fik forbud mod at handle i Brugsen: Nu tager brugsuddeler hatten af for politikerne

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce