Annonce
Faaborg-Midtfyn

Udenrigsministeriet samler personoplysninger: Håb spirer for midtfynsk familie i Peru

Den midtfynske familie har endelig hørt fra Udenrigsministeriet og det give en lille håb om, at der kan være en løsning på vej, så de kan vende hjem til Danmark. Privatfoto.
Allan Olsen, Maria González og parrets to børn fra Årslev er mellem godt 200 danskere, som ikke ved, hvornår de kan komme hjem.
Annonce

Årslev: Et lille håb om et snarligt gensyn med Danmark er nu tændt hos den midtfynske familie Allan Olsen, hustruen Maria González og parrets to børn på 10 og 2 år, der befinder sig i Peru.

De er strandet på en ferierejse hos Maria González forældre i hovedstaden Lima, og Perus regering har lukket luftrummet. Der er uhyre vanskeligt for de godt 200 danskere i Peru at komme hjem, for de diplomatiske forbindelser til Peru er sparsomme, og situationen for familien fra Årslev er meget utryg.

De frygter både for sundhedstilstanden i landet og de økonomiske konsekvenser af udsigten til at strande i Sydamerika i månedsvis.

Annonce

Har bedt om oplysninger

Søndag eftermiddag kunne Allan Olsen dog meddele fyens.dk, at han endelig har hørt fra Udenrigsministeriet, som har bedt om personlige data på familien, såsom pasoplysninger og hvor familien opholder sig.

- Nu sker der endelig noget, konstaterer han.

Allan Olsen sagde lørdag til fyens.dk, at danskerne føler sig glemt, og han er meget frustreret over, at det er lykkedes andre lande at hente deres borgere hjem, men altså ikke Danmark.

Lørdag aften kom så en udmelding fra direktør i Udenrigsministeriet Borgerservice, Erik Brøgger Rasmussen, der ikke var umiddelbart opløftende:

- Der er ikke flere fly ud af Peru. Og så er det virkelig svært at komme ud.

Ifølge Erik Brøgger Rasmussen har de strandede to muligheder.

- Enten skal de blive i Peru, indtil luftrummet åbner igen. Og det er der ingen, der meningsfyldt kan sige, hvornår vil ske.

- Ellers skal Danmark i samarbejde med andre lande - først og fremmest nordiske og europæiske - til at arrangere særflyvninger for at få danskerne, men også omkring 10.000 andre europæere, ud af Peru, sagde han.

Annonce

Særflyvninger tager tid

Der er gode muligheder for, at der kommer særflyvninger, understregede Erik Brøgger Rasmussen. Men det er ikke det samme som, at de, der sidder fast i Peru, skal få forhåbningerne om en hurtig hjemkomst.

For det tager sin tid at stable særflyvningerne på benene.

- Vi brugte 14 dage på at få tre fly ud af Kina i januar, da vi evakuerede ud af Hubei-provinsen. Det var ret besværligt. Jeg håber ikke, at det bliver lige så besværligt, men det tager meget lang tid med den slags flyvninger.

- Alt skal startes op fra bunden, fordi der ikke er nogen regeringer, der driver rejsebureau, forklarede Erik Brøgger Rasmussen.

Han tør ikke sætte en tidshorisont på, hvornår danskerne kan begynde at vende hjem fra Peru igen. Udenrigsministeriets Borgerservice arbejder i døgndrift for at få strandede danskere hjem, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Løbsarrangør forsøgte at tiltvinge sig adgang til godsejers skov: De vil tjene penge på at løbe i min natur

OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Sydfyn

Sprængte hus i luften med et kilo sprængstof: Politiet ved ikke, hvor det kom fra

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce