Annonce
Musik

Udenlandsk Hindsgavl-succes: Kunstnere ombookede fly klokken fire om natten for at blive

Det gode humør smittede af på danske såvel som udenlandske gæster på Hindsgavl Festival, hvor der flere gange blev danset lanciers efter koncerterne. Foto: Julia Severinsen/Hindsgavl Festival
Den klassiske musikfestival på Hindsgavl Slot har fremgang i besøgende trods de dalende fondsmidler. Festivalen forfører især udlandet - publikum såvel som kunstnere.

Festival: I søndags afsluttede Hindsgavl Festival sin 51. udgave med et positivt resultat sammenlignet med sidste år.

- Sidste år havde vi 238 besøgende per koncert. I år er vi oppe på 242 i snit, fortæller festivalleder Bernard Villaume.

- I alt har vi solgt 4350 billetter, så vi nærmer os kapacitetsloftet på 5000, siger han.

Især det udenlandske publikum var et af lyspunkterne ved dette års festival.

- Vi fik besøg af et stort britisk rejsebureau, som næste år vil sende besøgende til festivalen. Vi har også fået en stigning i det tyske publikum, siger Bernard Villaume:

- Det er fantastisk, at folk, der kan se verdensstjerner på ugentlig basis i Berlin, vælger at tage hele vejen til Danmark og Hindsgavl Slot for at opleve vores program.

Annonce
Festivalleder Bernard Villaume fortæller, at billetindtægterne for Hindsgavl Festival er steget med syv procent siden sidste år. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Ombookning af fly

De tilrejsende kunstnere bød ifølge Bernard Villaume også at være en del af festivalen.

- Deres agenturer plejer at booke dem ret stramt, så flere ombookede deres fly, så de kunne blive og feste videre, beretter festivallederen, der endda oplevede, at nogle bookede fly om klokken fire om natten.

- Generelt var samtlige klassiske aftenkoncerter på højst mulige niveau, så flere af kunstnerne har sagt, at de gerne vil tilbage i fremtiden.

Hvis festivalen skal nå de 5000 solgte billetter, som folkene bag festivalen ønsker sig, skal ikke kun det globale, men også det lokale publikum fanges.

- Det går bedst for vores helfestivalsbilletter, men de enkelte koncertbilletter er dem, som skal skubbe deltagerantallet det sidste stykke. Og her skal vi have fat i fynboerne og omegn, forklarer han.

Helskindet igennem

Festivallederen fortalte i begyndelsen af juli avisen, at Hindsgavl Festival er usikker på økonomien i fremtiden, fordi man har problemer med at skaffe fondsmidler.

- Publikum udgør stadig cirka 40 procent af vores budget, så fondene er fortsat vigtige. Men de har støttet os fint i år, siger Bernard Villaume.

- Så vi skal nok komme helskindet igennem til næste år. Jeg kan ikke love, at vi ikke laver småændringer, men det er svært at sige hvilke så tidligt i planlægningen.

En stor del af programmet til 2020-versionen af Hindsgavl Festival ligger allerede klar nu.

Det franske barokensemble ’Jupiter’ gæstede her scenen i Hindsgavl-slottets lade. Foto: Julia Severinsen/Hindsgavl Festival
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce