Annonce
Nordfyn

Uden for ruten: Gamle sejlskibe dropper Bogense i 2020

De seneste to somre har Bogense Havn været tæt pakket med gamle sejlskibe den tredje weekend i juli. Men sådan bliver det ikke i sommeren 2020, hvor Bogense ikke er på sejlruten for Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe. Arkivfoto: Betty Rasmussen
Sejlruten for Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe vendes næste år, så sejladsen starter i Svendborg og slutter i Middelfart.
Annonce

Bogense: De gamle, bevaringsværdige sejlskibe, der de seneste to somre har trukket tusindvis af mennesker til havnen i Bogense den tredje weekend i juli, kommer ikke i nærheden af den nordfynske købstad i sommeren 2020.

Men fravalget af Bogense skyldes bestemt ikke, at sejlerne og arrangørerne af sejladsen ikke har følt sig godt tilpas og godt behandlet i Bogense Havn, understreger Jay Brun Jensen, stævneleder i Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe.

Tværtimod kan han sagtens forestille sig, at flåden af smukke, gamle sejlskibe vender tilbage til Nordfyn på et senere tidspunkt.

I år og sidste år startede Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe i Bogense med kurs mod Middelfart. Men næste år har arrangørerne valgt at vende sejlruten om, så skibene starter i Svendborg, lægger til i blandt andet Faaborg og Assens og slutter i Middelfart.

- Vi vil gerne tilbyde en dynamisk sejlads, så vi ikke på forhånd lægger os fast på nogle havne, siger Jay Brun Jensen.

Derfor er der også i år lagt et stop ind, hvor skibene ligger for anker på en position imellem Faaborg og Assens

Arrangørerne havde ønsket Nyborg som starthavn, men det har Nyborg takket nej til, så nu bliver det Svendborg i stedet. Hvilken havn, der så skal erstatte Nyborg, ligger endnu ikke fast, fortæller Jay Brun Jensen.

Annonce

NEET: Ærgerligt

Beslutningen om, at sejladsen ikke kan passe Bogense ind i ruteplanen næste år, ærgrer direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme Per Olesen, fordi begivenheden har samlet mange tusinde mennesker på havnen.

- Vi har sagt, at vi er interesseret, men vi har haft en meget åben snak om det, siger Per Olesen, der derfor ikke er overrasket over beslutningen.

Nordfyns Erhverv og Turisme brugte i år 100.000-120.000 på at få de gamle sejlskibe til Bogense, og dertil kommer det arbejde, NEET's personale lagde i det. Hvad investeringen har givet af afkast, kan Per Olesen ikke sige.

- Det er desværre ikke en effekt, vi kan måle, men vi kan jo se, hvor mange mennesker der var i Bogense både lørdag og søndag, og det var markant flere i år end året før, siger NEET-direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce