Annonce
Faaborg-Midtfyn

Uden at vakle: Politiker står fast på kritiseret beslutning

Formand for Opvækst- og Læringsudvalget Kim Aas Christensen (S) har taget beslutningen om, at institutioner med sårbare børn skal have flere penge end andre børnehaver, velvidende at pædagogerne og lederne i dagtilbuddene er uenige. Arkivfoto
Kim Aas Christensen (S) mener, det er den rigtig beslutning, at børnehaver med sårbare børn skal have flere penge til ekstra pædagoger. Også selvom beslutningen møder heftig kritik fra kommunens pædagoger og dagtilbudsledere. Det kommer nemlig ikke som lyn fra en klar himmel, siger han.
Annonce

- Beslutningen om at give institutioner med flest sårbare børn flere penge får massiv kritik fra pædagoger, BUPL og lederne i dagtilbuddene. De mener, minimumsnormeringerne er øremærket alle børn og derfor bør komme alle børn lige meget til gode. Hvordan forholder du dig til det?

- Den kritik tager jeg til mig, og jeg har respekt for, at de ikke er enige. Den første pose penge, som vi får, dækker et halvt år, og så må vi se, om det er det rigtige. Jeg tror på, det er rigtigt at give lidt til alle, men at der er nogle, der har mere behov for hjælp lige nu.

- Pædagogerne og dagtilbudslederne har lavet en anbefaling, hvor de ifølge dem er klare i spyttet om, hvad de mener. Hvorfor er deres ord ikke vægtet?

- Det er de også. Det er vigtigt at slå fast. Det var også derfor, at mødet tog så lang tid. Ud fra et politiske øjemed, hvor vi gennem længere tid har haft fokus på familier og unge, som har brug for en forebyggende indsats, blev vi i udvalget enige om, at det er den rette vej.

- For pædagogerne ligger der i ordet minimumsnormering et princip om, at pengene bør være til lige gavn for alle børn. Kan du følge dem i det?

- Jeg er helt enig i, at normeringerne skal være bedre, end de er nu. Men vi har besluttet, at nogle skal have et større løft, og det er et helt bevidst valg. Nogle har lidt mere under, at vi har sparet i mange år, og hvis vi deler pengene ligeligt ud til alle, så er der stadig nogle, der hænger efter. Vi tror på den model, vi har valgt. Men vi retter selvfølgelig til, hvis det bliver nødvendigt.

- Kommuner kunne sidste år søge en pulje med knap 800 millioner kroner til institutioner med mange sårbare børn. Hvorfor søgte I ikke den, hvis der er institutioner, som har været særligt udfordrede?

- Der har været flere muligheder undervejs, og vi har heller ikke efterladt sårbare institutioner i frit fald. Men nogle af de puljer har vi ikke kunnet målrette til direkte til bedre normeringer og flere hænder. Det her er den løsning, som vi finder bedst.

- Du har ingen af pædagogerne eller ledernes opbakning. Burde det ikke få en alarmklokke til at ringe?

- Der er mange meninger, og det er sådan set godt, at der er fokus på området. Kritikken fra pædagogerne kommer ikke som et lyn fra en klar himmel, og det var noget, vi havde en dybdegående debat om i udvalget. Men med det politiske fokus, vi har på det forebyggende område, mener vi, det er den rette beslutning. Alle institutioner får et løft.

- Så du står ved din beslutning, når spørgsmålet skal vendes i kommunalbestyrelsen den 16. juni?

- Ja, det gør jeg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Blus på glødelampen i Aarhus

Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Annonce