Annonce
Indland

Udeblev fra afsoning: Politiet efterlyser 31-årig

Politiet efterlyser 31-årige mand, der er blevet væk fra afsoning og fogedsager. Desuden er der en stribe bedragerianmeldelser mod manden.

Fyns Politi har udsendt en efterlysning på den 31-årige Martin Jørgensen.

Efterlysningen skyldes, at manden er blevet væk fra afsoning og en tre fogedsager, hvor han skulle have været mødt i retten.

Når først Martin Jørgensen er kommet tilbage bag tremmer, vil politiet konfrontere ham med en stribe sigtelser for bedrageri. Det oplyser vicepolitiinspektør Jørgen Andersen, som leder Fyns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

Jørgen Andersen oplyser, at politiet har modtaget i alt seks anmeldelser mod Martin Jørgensen for salg af falske koncertbilletter. Anmeldelserne er indløbet i tidsrummet mellem 3. januar og 20. juni.

Desuden er der fire anmeldelser fra Københavns Politi. Disse går blandt andet på, at den eftersøgte har franarret en kvinde penge og i en anden sag misbrugt kreditkortoplysninger i forbindelse med onlinekøb.

Oplysninger om Martin Jørgensens opholdssted kan gives til Fyns Politi på 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce